Technology Fast 50

Her er Norges 50 teknologibedrifter med supervekst

Deloitte har kåret de raskest voksende tech-bedriftene. IKT-næringen er godt representert.

Anders Johnsen er daglig leder i Documaster, som er en av Norges 50 raskest voksende teknologibedrifter. - Vi er nødt til å være på en slik liste, rett og slett for å overleve, røper han.
Anders Johnsen er daglig leder i Documaster, som er en av Norges 50 raskest voksende teknologibedrifter. - Vi er nødt til å være på en slik liste, rett og slett for å overleve, røper han. (Foto: Pressebilde)

Deloitte har kåret de raskest voksende tech-bedriftene. IKT-næringen er godt representert.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »
Les også

Deloitte har igjen rangert Norges 50 raskest voksende teknologiselskaper. 2019-listen som nå er klar er basert på omsetningsvekst de siste fire årene. 

Technology Fast 50 er en kåring med en bred definisjon av hva som er et teknologiselskap. Fellesnevner er at kandidatene enten har egenutviklet innovativ teknologi, eller har funnet en innovativ måte å bruke eksisterende løsninger på.

Et dusin av kometene er IKT-bedrifter, viser en gjennomgang digi.no har gjort. Vi har uthevet disse med fet tekst i listen under. Ikke overraskende er det også mange fra offshore, maritim, industri og havbruk, men IKT ser ut til å være den enkeltnæringen med flest oppføringer.

Kåringen av hvem som ruver aller høyest på listen skjer under en tilstelning på Deloittehuset i Oslo, torsdag i neste uke.

Topp 50

Her er de raskest voksende teknologibedriftene i Norge i alfabetisk rekkefølge:

 1. 7Waves AS
 2. Ace Oil Tools AS
 3. Airthings AS
 4. Akvafuture AS
 5. Arctic Nutrition AS
 6. Argos Solutions AS
 7. Arribatec AS
 8. Bbhugme AS
 9. Bever Control AS
 10. Clean Marine AS
 11. Control Cutter AS
 12. Cordina AS
 13. Dignio AS
 14. Disruptive Technologies Research AS
 15. Documaster AS
 16. Ecomerden AS
 17. Ecosubsea AS
 18. Elliptic Laboratories AS
 19. Energiplan AS
 20. Epcon Evaporation Technology AS
 21. Fishglobe AS
 22. Fluctus AS
 23. Fsubsea AS
 24. Futurehome AS
 25. Haru Systemer AS
 26. Intership AS
 27. Irtech AS
 28. Kahoot AS
 29. Kolonial.no AS
 30. Lillebakk AS
 31. Mekon AS
 32. Miljø og Havbruk AS
 33. Myworkout AS
 34. Nordic Unmanned AS
 35. Norsk Titanium AS
 36. Norwegian Emission Abatement Technologies AS
 37. Numascale AS
 38. Oncoinvent AS
 39. Paxster AS
 40. Reelwell AS
 41. Respinor AS
 42. Sensocure AS
 43. Smart Farm AS
 44. Stingray Marine Solutions AS
 45. Sun Net AS
 46. Termowood AS
 47. Thelma Biotel AS
 48. TM Norway AS
 49. Vendanor AS
 50. Winns AS

Blant kriteriene for kåringen er at man må ha omsatt for minst 500.000 kroner i første driftsår, og minst 10 millioner kroner i siste godkjente regnskapsår. Selskapene må også ha hovedkontor i Norge.

– Teknologisk utvikling og innovasjon er viktig for det norske samfunnet. Det er mange ideer der ute, men det er ikke mange nok som klarer å realisere ideene og skape arbeidsplasser. Men disse selskapene har klart det, og det skal vi feire! sier Thomas Talén, partner, advokat og ansvarlig for årets Fast 50-kåring i Deloitte Norge i en pressemelding.

Må vokse for å overleve

Les også

En av kandidatene på listen er Documaster, som digi.no har fulgt siden etableringen i 2014. I etterkant har programvarebedriften vokst til nærmere hundre ansatte. De satser også internasjonalt.

I nisjen for saks- og arkivsystemer for offentlig sektor er de en utfordrer til de tradisjonelle aktørene, men tilbyr en såkalt arkivkjerne, som kan kobles mot andre løsninger for saksbehandling.

En bedre definisjon er at de tilbyr egenutviklet programvare for dokumentasjon som en Saas-løsning (software as a service). Det omfatter funksjonalitet blant annet for å tagge, lagre og gjenfinne virksomheters informasjon.

Daglig leder Anders Johnsen var ennå ikke kjent med topp 50-kåringen da vi ringte ham tirsdag. Selv om han naturlig nok er glad for å ha havnet i det gode selskap, så mener han også at dette er en nødvendighet.

– Det å vokse er noe som kreves av oss. Vi investerer veldig mye nå i henhold til en forretningsplan. Vi er rett og slett nødt til å vokse for å overleve. Det er å forvente at vi er på en slik liste, sier han.

Johnsen sikter til at Documaster dobler butikken hvert år. Han kan røpe at de i 2019 mer enn doblet omsetningen til 31 millioner kroner. Året før var det 15.

Det han kaller topplinje inkludert signerte kontrakter endte på 40 millioner kroner. Det Johnsen mener er viktigst er summen av churn (kundefrafall) og oppsalg på eksisterende kundebase.

– Summen av churn og oppsalg ble fantastisk i fjor med 139 prosent. Det er så å si null churn. Så blir vi fundet i en forretningsplan der vi de neste to-tre årene sakte, men sikkert skal styre mot lønnsomhet. Innen norsk offentlig sektor er vi allerede lønnsomme, men vi satser også internasjonalt mot private bedrifter. Det blir røde tall i hvert fall i to år til, forteller Anders Johnsen.

Les også

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen