BEDRIFTSTEKNOLOGI

Her er nye HPs produktplan

Med unntak av på PC-siden, forsvinner Compaq-logoen fra de fleste produktene når selskapet nå fusjoneres inn i HP. Men flere Compaq-produkter lever videre. Her er hovedpunktene:

8. mai 2002 - 12:29

I dag la den påtroppende HP-sjefen i Norge, Frode Haugli, frem den såkalte "roadmap-en" for det fusjonerte Compaq/HP.

Sammenslåingen fører mellom annet til at HPs Netserver IA-32-produkter fases ut, til fordel for ProLiant. Den lille håndholdte Jornada-maskinen taper dessuten kampen mot Compaqs iPaq, som heretter blir hetende HP iPaq. Og for enkelte nostalgikere der ute er det nok trist å få beskjeden om at også HPs Omnibook forsvinner.

Det gjør også Hewlett-Packards PC-er mot proffmarkedet, som heretter blir dominert av Compaqs bokser. Arbeidsstasjonene til HP vil dog overleve, og HP blir 'brandet' for alle server-produkter der kreftene hovedsakelig settes inn på Itanium-serien.

HP-UX blir den langsiktig strategiske Unix-plattformen.

For "nye" HPs skyld får vi håpe at hastigheten på selskapets nettsider i dag ikke er et forvarsel om hvor tungt fusjonsprosessen faktisk går, men for den som har lyst (og tid) til å lese mer om selskapets produktstrategi, prøv denne lenken (åpner nytt vindu).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra