Her er verdens største Internettcafé

Et nytt konsept med offentlig Internett-tilgang er lansert. Internettcaféen, som er ment å være et slags supermarked, har 400 terminaler og befinner seg ved Victoria-togstasjonen i London.

Et nytt konsept med offentlig Internett-tilgang er lansert. Internettcaféen, som er ment å være et slags supermarked, har 400 terminaler og befinner seg ved Victoria-togstasjonen i London.

Internettcaféen easyEverything, håper i første omgang å oppnå suksess hos de reisende. Planen er å åpne ytterligere fire store Internettcaféer i løpet av året. Det vil da være mer enn 2000 terminaler med nett-tilgang i London, skriver BBC News.

Det koster ett pund (litt over elleve norske kroner) for en times Internett-surfing hos easyEverything, bortsett fra den første uken hvor det koster ett pund for en hel dag. Nybegynnere kan også betale for å få veiledning av betjeningen.

Caféen, som er åpen hele døgnet, har inngått annonseavtaler med nettbutikker som håper å tiltrekke seg nye kunder. easyEverything sitt morselskap, easyJet, tester også ut om det er marked for en kjede av Internettcaféer som strekker seg fra Edinburgh til Amsterdam.

Toppsjefen for easyJet, Stelios Haji-loannou, har store forventninger til satsningen. - Man kan godt kalle det Internettcaféenes supermarked, og vi regner med at det som i hovedsak vil foregå her er shopping, sier han til BBC News.

Han legger til at det fremdeles er 80 prosent av den britiske befolkning som ikke er i nærheten av Internett. Han sier også at tradisjonelle forhandlere har god grunn til bekymring. easyJet-sjafen tror ikke billigere PC-er og håndholdte maskiner med nett-tilgang betyr døden for Internettcaféer.

- Ingen av disse løsningene er spesielt billige. Det koster å kjøpe datamaskin, og i tillegg får man jo også telefonregningen, sier han optimistisk.

easyEverything kan skilte med meget raske linjer, og selvom brukerne kun er utstyrt med en flat skjerm, mus og tastatur, kan CD-er brennes, filer kan kopieres over på disketter, og sider kan printes ut.

easyEverything kaller de allerede eksisterende nettcafé-brukerne for nerder eller "netheads", og mener deres eget konsept identifiserer en ny type forbrukere som kommer på samme tid som e-handelen virkelig tar av.

Stelios Haji-loannou innrømmer at han fikk idéen til easyEverything en gang han tok en kopp kaffe på Cyberia, som er Storbritannias eldste Internettcafé. Cyberia ble startet for fem år siden. Her koster nett-tilgangen seks pund i timen (omtrent 75 kroner), og caféen har 20 terminaler.

Phil Mulland, som er sjef for Cyberia, er ikke bekymret for konkurransen. - For oss er det ikke størrelsen det kommer an på. Vi tilbyr atmosfære, sier han til BBC News. Han sier også at de fleste brukerne ikke er så opptatt av å kjøpe ting over nettet, men bruker tilgangen til å kommunisere med andre. 85 prosent av de som kommer innom Cyberia er der for å sende og lese e-post.

Til toppen