ANALYSER

Her er verdens tusen største nettsteder

Kun ett norsk nettsted er nok besøkt til å være med.

De ti mest besøkte nettstedene i verden, ifølge Google DoubleClick Ad Planner.
De ti mest besøkte nettstedene i verden, ifølge Google DoubleClick Ad Planner. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mai 2010 - 10:43

Google har nylig utgitt en oversikt over det selskapet mener er verdens tusen største nettsteder. Listen er sortert etter antallet unike brukere og er basert på estimater, ikke nøyaktige trafikkmålinger. Den inkluderer ikke selskapets egne nettsteder, hvor mange nok ville ha inntatt relativt høye plasseringen.

Google utgir listen i forbindelse med selskapets DoubleClick Ad Planner-tjeneste for at kundene skal få oversikt over hvilke nettsteder de kan annonsere på via Googles tjenesten. Men listen inkluderer også nettsteder som ikke har annonser.

Verdens største nettsted er Facebook.com. Nettstedet hadde 540 millioner unike i april og brukes ifølge Google av 35,2 prosent av alle med nettilgang. Mens Yahoo.com ikke er så langt bak med sine 490 millioner unike brukere, er Facebook i en helt egen divisjon når det gjelder antallet sidevisninger. Google mener Facebook leverte 570 milliarder sidevisninger i april, noe som er en halv billion flere sidevisninger enn det Yahoo leverte.

Microsofts live.com-tjenester ligger på tredjeplass, både når det gjelder unike brukere og antallet sidevisninger. 370 millioner unike brukere genererte til sammen 39 milliarder sidevisninger i april.

På fjerde plass finner vi Wikipedia.org, med 310 millioner unike brukere og 7,9 milliarder sidevisninger, mens Msn.com ligger på femte plass med 280 millioner unike brukere og 11 milliarder sidevisninger i april.

På de neste fem plassene følger baidu.com, blogspot.com, microsoft.com, qq,com og mozilla.com.

De ti mest besøkte nettstedene i verden, ifølge Google DoubleClick Ad Planner. <i>Bilde: Google</i>
De ti mest besøkte nettstedene i verden, ifølge Google DoubleClick Ad Planner. Bilde: Google

Microsoft står bak tre av de ti største nettstedene på Googles liste, men har også eierandeler i Facebook. Men listen inneholder som nevnt ikke Google-eide nettsteder som YouTube eller google.com.

Digi.no har kun funnet ett norskeid nettsted på listen. Det er Opera.com, som ligger på 374. plass. Opera.com hadde ifølge Google 9 millioner unike brukere og leverte 55 millioner sidevisninger i april.

Det er likevel en rekke norske nettsteder som leverer mange flere sidevisninger enn Opera.com i løpet av en måned, men som etter Googles estimater ikke har nok unike brukere til å være blant de tusen største.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.