Her flytter DNB serverne sine

Forlater Evrys datahaller.

I disse hallene, som tilhørte en nå nedlagt NATO-base, vil DNB okkupere noen tusen kvaderatmeter. Storbanken har bestemt seg for å samle sitt driftsmiljø til Green Mountain utenfor Stavanger.
I disse hallene, som tilhørte en nå nedlagt NATO-base, vil DNB okkupere noen tusen kvaderatmeter. Storbanken har bestemt seg for å samle sitt driftsmiljø til Green Mountain utenfor Stavanger. (Bilde: Green Mountain Datacenter. )

Forlater Evrys datahaller.

På Toppmøte Bank & Finans som digi.no arrangerte forrige uke kunne DNBs divisjonsdirektør Øyvind Trangerud fortelle at storbanken har bestemt seg for å samle alle sine datasentre til ett sted, og ikke hos en enkelt leverandør. I stedet ønsker storbanken å samle sine servere ett sted slik at leverandørbytter både på infrastruktur og fleksibilitet blir ivaretatt.

Tirsdag ble det kjent at DNB har inngått kontrakt med Green Mountain Datacenter utenfor Stavanger.

Det betyr at DNB flytter sine servere fra Evrys datasentre, for å bygge opp ett nytt datasenter hvor de har full kontroll.

Strategisk viktig

– Valget av lokaliseringen av bankens datasenter er en av de strategisk viktige beslutningene vi har tatt ettersom IT er i nervesenteret av enhver finansinstitusjon og siden det er her alle de virksomhetskritiske applikasjonene drives fra, skriver DNB i en pressemelding som vil bli sendt ut onsdag.

Liv Fiksdal, som leder DNBs IT-operasjoner, har inngått en 21 år lang avtale med Green Mountain.
Liv Fiksdal, som leder DNBs IT-operasjoner, har inngått en 21 år lang avtale med Green Mountain. Bilde: DNB

Etter det digi.no kjenner til vil storbanken bruke rundt ett år på å konsolidere inn sine IT-ressurser til det nye datasenteret. Dette kommer samtidig med at storbanken er midt oppe i en omfattende anbudskonkurranse om leveranser av IT-tjenester. Storbanken bruker rundt fem milliarder kroner årlig på IT og kommer i løpet av året til å dele ut en kontrakt på drift av hele sin infrastruktur.

Milliarder

Dette er en avtale som vil bli en av de største i IT-Norge på flere år. I dag er det Evry som har mye av denne kontrakten, men de blir utfordret av blant andre CSC og Tata Consultancy Services. Tildeling vi skje før årsskiftet. Det var derfor viktig for DNB å få på plass datasenter-lokaliseringen.

Kilder med god kjennskap i det nordiske datasentermarkedet forteller til digi.no at Evry var inne og bød på kontrakten. Etter det digi.no kjenner til skal Evry ha brakt inn sitt nye datasenter i Fet utenfor Oslo, som skal bygges og driftes av Digiplex. Evry er også en av de aktuelle kandidatene til å levere infrastruktur-tjenester til DNB, som beskrevet tidligere i denne artikkelen.

Løper i 21 år

Green Mountain startet allerede i fjor med å bygge ut anlegget, etter at de hadde fått sin første store kunde. Totalt har fjellhallene til datasenter-selskapet kapasitet på 12.000 kvm server-rack. Dessuten er senteret forbundet med fiberkabler til både Amsterdam, Frankfurt og London.

Avtalen mellom Green Mountain og DNB vil løpe over de neste 21 årene, noe som ikke er uvanlig når det kommer til denne type kritiske infrastruktur-avtaler. Hva kontrakten er verd vil hverken Green Mountain eller DNB uttale seg om, men dette er i mange-millionersklassen.

– Gjennombrudd

For datasenter-aktøren i Rennesøy utenfor Stavanger er dette også ansett som et gjennombrudd. Selskapet eies av Smedvig-familien, som har tjent gode penger på shipping og eiendomsinvesteringer. Nå er håpet deres å gjøre en god investering innen datasenter.

– Vi valgte Green Mountain fordi de har alt vi trengte og på grunn av deres grønne profil: Høy sikkerhet, høy tilgjengelighet og lavt energiforbruk. I det finansielle markedet er stabilitet sentralt, så er stabilitet helt sentralt.

– Så et selskap som Green Mountain, som tilbyr kontinuitet og forutsigbare driftskostnader, er perfekt for finanssektoren. Det er godt å delta i utviklingen av den norske IT-industrien på et område hvor vi bør ha et komparativt fortrinn, sier Liv Fiksdal. som leder IT-arbeidet i DNB i en kommentar.

    Les også:

Til toppen