Her kan du prøve Samsungs VR-briller

Åpner egen butikk i dag.

Her kan du prøve Samsungs VR-briller
VR-brillene vil ikke selges i Norge, så det er hyggelig at Samsung lar alle prøve. Bilde: Thomas Marynowski

LILLEAKER (digi.no): Samsung er fulle av selvtillit når det gjelder det norske markedet, og markerer dette på en ganske storslått måte: Nemlig ved å åpne en dedikert Samsung-butikk på kjøpesenteret CC Vest vest i Oslo.

Butikken er den første av sitt slag i Norge, og er 140 kvadratmeter stor.

Det er elektronikk-kjeden Spaceworld som står for gjennomføringen av konseptet. Det er Spaceworlds lokaler som brukes, deres datasystemer og ansatte, men alle de involverte er blitt grundig kurset i Samsung-produktene de skal selge.

Butikken «unboxes» klokken 1700 tirsdag.
Butikken «unboxes» klokken 1700 tirsdag. Bilde: Thomas Marynowski

Samsung selv har stått for utformingen og selvsagt produktutvalget.

Til tross for at Samsungs sortiment er stort og omfatter svært mange forskjellige produkter, har butikken et veldig tydelig fokus: Smartmobiler og nettbrett. Det er disse som dominerer utvalget, og det selges også tilbehør og beslektede produkter, som Gear-smartklokker. Det er plass til noen kameraer, og en alkove der det demonstreres en av Samsungs berømte buede TVer.

Even Amdal i Samsung Norge har troen på det nye butikk-konseptet.
Even Amdal i Samsung Norge har troen på det nye butikk-konseptet. Bilde: Thomas Marynowski

Det er et par godbiter i butikken som per i dag ikke er bredt tilgjengelige i Norge: Smarttelefonen Galaxy Edge, som er i essensen en Galaxy Note 4, men har en delvis bøyd skjerm langs høyre kant. Dette sidepanelet kan brukes til diverse varslinger, eller til og med som en nattklokke som diskret viser klokkeslett og annen informasjon mens mobilen lades.

Galaxy Edge slippes offisielt i midten av desember, og da i nokså begrenset antall.

Man vil også kunne teste smartklokken Gear S, som er den mest avanserte til Samsung akkurat nå.

Galaxy Edge er en stilig telefon som slippes først senere i desember.
Galaxy Edge er en stilig telefon som slippes først senere i desember. Bilde: Thomas Marynowski
Gear S er Samsungs ferskeste smartklokke.
Gear S er Samsungs ferskeste smartklokke. Bilde: Thomas Marynowski

Det kanskje mest kuriøse er imidlertid VR-brillene Gear VR. Disse er utviklet i samarbeid med Oculus, kjent for Rift-headsettet. Samsungs løsning er likevel helt annerledes, der man bruker en Galaxy Note 4 som display, og setter smartmobilen inn i selve brillene. Det er noen knapper og en berøringsflate på høyre side, men brillene bruker telefonens gyroskop og andre sensorer til å lese bevegelser og dybde. digi.no prøvde noen enkle demoer som definitivt fungerte, og hodesporingen fremstod som responsiv og rask. Riktignok var ikke bildekvaliteten imponerende bra hele tiden, men vi velger å skylde på uferdig programvare.

Poenget er at dette vil være den eneste måten å teste brillene på i Norge, da Samsungs representanter forteller til digi.no at de ikke vil komme i offisielt salg - det har til dels å gjøre med lisensering. Brillene vil likevel være tilgjengelige for alle som vil teste i butikken.

Gear VR-brillene.
Gear VR-brillene. Bilde: Thomas Marynowski

Butikken åpner tirsdag kveld klokken 1700, og det vil feires ved at flere av Samsungs største entusiaster vil få pakke opp en rekke esker som inneholder premier.

Ifølge Samungs norske sjef, Even Amdal, er det ikke umulig at det kommer flere lignende butikker på sikt, men de er selvsagt nødt til å se på mottakelsen først. Meningen er uansett at butikken skal bli en møteplass for teknologi-interesserte og ikke minst for Samsung selv, som også kan bruke lokalene til å avholde egne arrangementer.

Det handler først og fremst om smartmobiler og nettbrett, samt tilbehør.
Det handler først og fremst om smartmobiler og nettbrett, samt tilbehør. Bilde: Thomas Marynowski
TV er ikke butikkens hovedfokus, men de lekre buede modellene blir likevel vist frem.
TV er ikke butikkens hovedfokus, men de lekre buede modellene blir likevel vist frem. Bilde: Thomas Marynowski
Butikken utfører også service.
Butikken utfører også service. Bilde: Thomas Marynowski