BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hermansen: Nykommere må betale

Nye konkurrenter må betale for å komme inn i det norske telemarkedet, mener Tormod Hermansen.

Frode Eriksen
13. jan. 1997 - 11:00

- Mange nye teleaktører har kommet til Norge de siste årene og mange banker på døren. Hvilke krav bør stilles til disse aktørene?

- Vi har tatt på oss å yte til landsdekkende tilbud. Det naturlig og forretningsmessig interessant for oss å dekke hele landet med et fulldigitalisert nett, som bringer fram tjenester på en rasjonell måte uavhengig av hvor en måtte være i Norge.

Vi har også den finansielle styrken til å være landsdekkende. I tillegg har vi en del oppgaver av samfunnsmessig karakter som for eksempel et tilbud til døve og svaksynte, oppgaver innenfor totalforsvaret, kystradio og lignende. Vi forhandler med departementene om den kompensasjon vi skal ha for disse definerte tjenestetilbudene som det ikke er markedsmessig grunnlag for.

Om andre skal bidra til dette så er det naturlig at deres medvirkning skjer ved at våre interconnect-priser reflekterer de eventuelle merkostnadene som vår landsdekning og vår samfunnspålagte oppgaver måtte tilsi.

Når det gjelder nye mobilaktører så har vi sagt at de må betale for å kunne ha interconnect med våre nett og der er i og for seg det som gjelder i alle land.

Forøvrig regner vi med at nye aktører på mobiltelefoni ikke får adgang til å drive en ren fløteskumming av markedet, men får krav til å ta et større ansvar for en mer landsdekkende operasjon enn bare å gå inn i et lite antall enkeltbyer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.