JUSS OG SAMFUNN

Hermansen venter på ja fra EU

Telenor-sjef Tormod Hermansen har kjøpt Canal Digital og nå strør norske myndigheter sand på underskriftene, men EU har ikke svart.

18. des. 2001 - 11:32

Telenor eide 50 prosent av satellitt-TV-selskapet Canal Digital AS og kjøpte så resten av selskapet fra sine franske medeiere. Med Canal Digital har Telenor sikret seg hva de hevder er det største satellitt-TV-selskapet i Norden med en million kunder hvorav 600.000 er digitale kunder.

I dag fikk Hermansen godkjennelse fra Konkurransetilsynet for oppkjøpet. Men Telenor trenger fremdeles godkjennelse av EU. EU skal ikke godkjenne selve oppkjøpet, men distribusjonsavtalen mellom Canal Digital og franske Canal Plus.

Til tross for at avtalen ennå altså ikke formelt er ferdig undertegnet, er selskapene allerede åpenbart ganske godt integrert.

Da digi.no ringte for å få en kommentar, var det ingen som svarte på Canal Digitals Norden-hovedkontor (23 13 85 00). Til slutt plukker en dame opp røret og svarte "Telenor" - telefonen var gått til Telenors sentralbord. digi.no får beskjed om å "ringe tilbake senere, de er ikke til stede".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.