Tangle-teknologien som benyttes i IOTA-prosjektet skal være spesielt godt egnet for mikrotransaksjoner, og dermed også bruk innenfor tingenes internett (IoT). (Bilde: Fra Iotas nettsider (iotatoken.com) (Foto: Kurt Lekanger))
EKSTRA

Hevder å ha løst Blockchains største problemer

Nå skal nordmannen bak alternativet IOTA sikre tingenes internett

Selv om blockchain (blokkjeder) først og fremst kanskje er noe man forbinder med Bitcoin og lignende kryptovalutaer, har teknologien også mange andre bruksområder. Som vi har vært inne på i tidligere artikler mener mange at blockchain-teknologien har potensiale også innenfor blant annet tingenes internett (IoT).

Det er imidlertid enkelte egenskaper ved blockchain som gjør at den opprinnelige teknologien ikke egner seg så veldig godt til tingenes internett – og det mener nordmannen David Sønstebø å ha funnet løsningen på. Sønstebø er grunnleggeren av IOTA, en «distributed ledger»-teknologi som hevder å løse de største problemene med tradisjonell blockchain-teknologi. 

Trenger du en innføring i hvordan blockchain fungerer? Da bør du lese denne »

David Sønstebø.
David Sønstebø. Foto: IOTA

Sønstebø forteller til digi.no at målet med IOTA har vært å lage en helt ny arkitektur som gjør at du kan sikre dataintegritet i forbindelse med tingenes internett og mikrotransaksjoner, men uten at det koster penger per transaksjon – og uten de skaleringsproblemene som gjør at blockchain fungerer dårlig med milliarder av IoT-enheter.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser

månedlig

Kr 199
Kr 50 per uke
Prøv gratis
Første måned gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Til toppen