Hevder filmbransjen selv spredde piratfilm

De svenske film og plateselskapene har kanskje selv spredd piratkopier med «dobbeltagenter».

De svenske film og plateselskapene har kanskje selv spredd piratkopier med «dobbeltagenter».

Etter et raid mot en svensk Internett-leverandør, svinger bølgene seg stadig høyere i den svenske debatten om piratkopiering og hvor langt bransjen og politiet kan gå.

Nå påstås det seg at den svenske film og platebransjen lenge selv har spredd piratkopiert film og kjente til den gigantiske piratserveren hos Internett-leverandøren Bahnhof i over et år.

Filmbransjens lobbyorganisasjon og plateselskapene skal ha hatt en infiltratør med kodenavnet Rouge inne hos internettleverandøren Bahnhof og over lengre tid spredt innhold for så å slå til.

Internettleverandøren Bahnhof sier til bladet Nyteknik at selskapet over to år har blitt utsatt for en informatør avlønnet av plateselskapene, for å kartlegge innholdet på en mistenkt filserver.

Bahnhof har gjort en egen utredning om hva som er foregått innenfor selskapets vegger og offentliggjører nå hele utredningen med alle loggfiler i zip-format.

Ifølge utredningen handler det om 68.111 unike filoperasjoner. Mesteparten av filmer og spill som er blitt sluppet på markedet i 2004.

Den aktuelle filserveren har vært driftet av en nettekniker som tidligere har stått hos en svensk internettleverandør. For ett år siden ansatte Bahnhof Internet teknikeren og serveren ble flyttet til Bahnholfs lokaler for å kunne utnytte den store båndbredden i selskapets internett-forbindelse.

I Bahnhofs utredning kalles informatøren for Rouge og netteknikeren for Person 1.

Plateselskapene skal hele tiden hatt kjennskap til serveren, men ikke sagt noe. Rouge har på oppdrag fylt serveren med opphavsbeskyttet materiale ifølge loggfiler.

Til toppen