BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hewlett-Packard kjøper barndomsgarasje

Det kjente dataselskapet Hewlett-Packard har kjøpt garasjen hvor selskapet ble etablert i 1939. Summen var 1,7 millioner dollar, 16 millioner norske kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
16. okt. 2000 - 09:45

Datagiganten Hewlett-Packard har kjøpt opp garasjen hvor selskapet ble etablert og startet opp i 1939.

Denne garasjen bak 367 Addison Avenue i Palo Alto i California var verkstedet til Bill Hewlett og Dave Packard da de startet Hewlett-Packard på 1930-tallet. De flyttet ut av garasjen i 1940. I 1987 ble garasjen utpekt til et historisk minnesmerke i staten California og anerkjent både som HPs fødested og en milepæl i Silicon Valleys historie. <i>Foto:  Hewlett-Packard Company</i>
Denne garasjen bak 367 Addison Avenue i Palo Alto i California var verkstedet til Bill Hewlett og Dave Packard da de startet Hewlett-Packard på 1930-tallet. De flyttet ut av garasjen i 1940. I 1987 ble garasjen utpekt til et historisk minnesmerke i staten California og anerkjent både som HPs fødested og en milepæl i Silicon Valleys historie. Foto:  Hewlett-Packard Company

Kjøpesummen var 1,7 millioner dollar, 16 millioner norske kroner. Men da fikk datagiganten også med seg huset som fulgte med garasjen. Det melder telegrambyrået AP.

Det er ikke lenge siden man kunne se toppsjefen i Hewlett-Packard, Carly Fiorina, brukte blant annet garasjen i en reklamefilm for selskapet. Da hun og resten av selskapet fikk vite at den var til salgs, ble det tatt affære.

Garasjen trengs å bli restaurert, men det skal i følge AP ikke være umiddelbare planer om å gjøre garasjen om til en attraksjon.

- Garasjen er ikke bare fødselsstedet for Hewlett-Packard, men også for hele Silicon Valley. Det er et historisk sted for hele regionen, sier Greg Winters, talsmann for HP.

I denne garasjen startet William Hewlett og David Packard sitt selskap som begynte å utvikle elektronisk test- utstyr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.