RESULTATERFINANS

Hisset opp Microsoft-aksjonærer

Amper stemning etter generalforsamling.

Steve Ballmer fikk på pukkelen av rasende aksjonærer under gårsdagens generalforsamling i selskapet. Bildet er fra generalforsamlingen, der aksjonærene bare fikk 15 minutter til å stille spørsmål.
Steve Ballmer fikk på pukkelen av rasende aksjonærer under gårsdagens generalforsamling i selskapet. Bildet er fra generalforsamlingen, der aksjonærene bare fikk 15 minutter til å stille spørsmål. Bilde: Anthony Bolante/Reuters/SCANPIX
16. nov. 2011 - 09:39

Det ble ampert på gårsdagens generalforsamling i Microsoft. Årsaken var at de 450 aksjonærene som hadde møtt opp bare fikk 15 minutter til å stille selskapets toppledelse, med styreleder Bill Gates og toppsjef Steve Ballmer i spissen, spørsmål.

Etter at seansen var slutt ropte flere rasende aksjonærer på muligheten til å stille selskapets ledelse til veggs, men Ballmer & co. nektet å bruke mer en den tilmålte tiden på å høre på Microsofts eiere. Mange aksjonærer måtte derfor gå fra møtet uten å bli hørt, melder Reuters.

– Hvorfor kan de ikke svare på spørsmål i en time til? spør aksjonæren Bill Parker som kom med følgende hjertesukk:

– Han (Steve Ballmer, red. anm) snakker om nettbrett og telefoner som om det skulle være noe nytt. Apple har hatt de tingene i årevis. Mitt barnebarn vet ikke engang hva Microsoft gjør. De skulle behandlet sine aksjonærer bedre, sier en skuffet Parker til Reuters.

For selv om selskapet tjente rekordhøye 23,1 milliarder dollar i sitt siste regnskapsår er mange aksjonærer bekymret for utviklingen til aksjekursen til selskapet, som har holdt seg mellom 20 og 30 dollar i rundt ett tiår. Bekymringen er at selskapet taper terreng til Apple og Google.

Under generalforsamlingen, som er den eneste anledningen selskapets aksjonærer har til å stille ledelsen spørsmål, kom det også et forslag fra salen om å bryte opp selskapet.

Det ble kontant avvist av Ballmer, som gjentok sitt velbrukte budskap om å gjøre Windows til hovedverktøyet for å drive selskapet inn i nye markeder som for eksempel nettbrett.

Styreleder Bill Gates, som trakk seg fra Microsofts daglige drift i 2008, ble også utfordret på selskapets store pengebinge. Microsoft hadde ved utgangen av sitt regnskapsår 57 milliarder dollar i kontanter.

– Du vil beholde nok kontanter slik at selskapet har styrke nok til å ta stor risiko selv om det er økonomiske uroligheter. Jeg har alltid vært en tilhenger av en sterk balanse for selskapet, forsvare Gates pengehamstringen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.