GOOGLE

Historisk søksmål mot Google for retten i USA

Internettgiganten Google har misbrukt sin markedsmakt, mener myndighetene i USA. Tirsdag begynner en rettssak som kan få store følger for flere av verdens største selskaper.

Google dominerende rolle på nettet har gjort selskapet til det mange mener er en portvokter. Nå er selskapets posisjon blitt tema for en omfattende rettssak.
Google dominerende rolle på nettet har gjort selskapet til det mange mener er en portvokter. Nå er selskapets posisjon blitt tema for en omfattende rettssak. Foto: AP Photo/Richard Drew
12. sep. 2023 - 10:19

Rettssaken beskrives som den største såkalte antitrust-saken i USA på et kvart århundre.

Google har brukt ulovlige metoder for å unngå konkurranse fra andre søkemotorer, mener USAs justisdepartement. Også myndighetene i en rekke amerikanske delstater har sluttet seg til det sivile søksmålet.

Anklagene avvises av Google og morselskapet Alphabet, som mener det er kvaliteten på søkemotoren som har sikret den en markedsandel på rundt 90 prosent.

Rettsprosessen, som nå begynner i en domstol i Washington DC, kan bli langvarig. Konsekvensene kan potensielt bli store både for Google og andre tek-giganter.

– Det er vanskelig å overdrive betydningen av denne saken, særlig for monopoler og selskaper med stor markedsandel, sier antitrust-advokaten Luke Hasskamp til nyhetsbyrået Reuters.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.