Hobby-trading på nettauksjon

Det er ikke helt Wall Street, men flere prøver seg på kjappe kjøp og salg på norske nettauksjoner.

Det er ikke helt Wall Street, men flere prøver seg på kjappe kjøp og salg på norske nettauksjoner.

En gruppe netthandlere sitter daglig klistret til skjermen for å plukke opp godbiter på Netthandelen.no. Auksjonene varer mellom fem og ti minutter og starter på 1 krone. Når de siste sekundene renner ut, gjelder det å snappe dem til seg, ikke til eget bruk, men for å selge dem videre på en annen nettauksjon, QXL Norge.

– Mange av varene våre dukker opp på QXL. Folk sitter og følger med på hva som er en god pris og slår til, sier innehaver av Netthandelen, Einar Øgrey Brandsdal.

Det kan neppe dreie seg om veldig store fortjenester, men det er ingen tvil om at en gruppe personer bruker svært mye tid på dette. Et enkelt søk viser at QXL-selgerne ”Salgbo” og ”Pepsismax” har henholdsvis 14 og 24 pågående auksjoner som avsluttes innen en uke, og at veldig mange av produktene er kjøpt på Netthandelen. De har til og med samme bilde.

– Mange stjeler våre bilder og bruker dem på QXL, men vi har foreløpig valgt å ikke gjøre noe med dette, sier Bransdal.

Totalt har Pepsismax og Salgbo solgt over 3000 varer. De er slett ikke alene om å handle på Netthandelen. Siden 2001 har salget gått fra 4,6 millioner, til 16,9 i 2002, 91,6 i 2003 og nesten dobling til 166 millioner i fjor.

Til toppen