RESULTATERFINANS

Hodene skal rulle i Netscape

America Online skal trolig sparke mello 400 og 750 Netscape-ansatte i en omfattende omorganisering. Meningen er å snekre en koalisjon mellom America Online, Netscape og Sun for å demme opp mot Microsoft.

Einar Ryvarden
22. mars 1999 - 14:33

For å skape en samkjørt konkurrent til Microsoft, planlegger America Online (AOL) en omfattende reorganisering og slanking av Netscape. Meningen er å kutte ut overlappende funksjoner i selskapet nå som det skal innlemmes i AOL-konsernet.

AOLs kjøp av Netscape ble godkjent i forrige uke og ledelsen i de to selskapene skal ha jobbet gjennom helgen med fusjonsplanen. Anslagene på hvor mange ansatte som må gå varierer i amerikanske nyhetsmedier fra 400 til 750, fra en stab på totalt 2500. Omleggingene kan også føre til stolbytter i AOL.

At det ble reduksjoner etter oppkjøpet var ventet, men ikke at de ble så omfattende. Mange trodde at det først og fremst var administrasjonen i Netscape som måtte lide etter hvert som deres arbeidsoppgaver ble overflødige. Nå viser det seg at kuttene også vil ramme programvareutvikling og andre kjerneområder fordi AOL også inkluderer Sun i sitt regnestykke.

Samtidig som de kjøpte Netscape inngikk AOL en omfattende avtale med Sun om felles utvikling og markedsføring. Siden den gang har AOL gjennom en rekke tiltak og bonusordninger forsøkt å bremse flukten av Netscape-ansatte i det svært aggressive arbeidsmarkedet i Silicon Valley.

Det er ventet at AOL legger frem den endelige planen mot slutten av uken.

Foreløpig er det bare kjent to detaljer i lederkabalen: Administrerende direktør Jim Barksdale går mens gründer og teknologisjef Marc Andreessen blir.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.