Hollywood vurderer å benytte BitTorrent

Filmbransjen er i ferd med å få øynene opp for å mulighetene Internett gir i forbindelse med filmdistribusjon.

Filmbransjen er i ferd med å få øynene opp for å mulighetene Internett gir i forbindelse med filmdistribusjon.

Til nå har det kunnet virke som om filmselskapene i Hollywood har sett på Internett mer som et problem enn som en mulighet. Dette skal nå være i ferd med å endre seg.

Under en rundebordkonferanse i Sydney denne uken, fortalte Vinton Cerf, formann i Icann og mannen bak TCP/IP-protokollen, at Hollywood ivrer etter å ta i bruk BitTorrent-teknologien som en metode for å distribuere film. Dette skriver ZDNet Australia.

- Jeg vet med sikkerhet at flere medlemmer av filmindustrien virkelig er i ferd med å ta i bruk Internett - også BitTorrent - som en distribuert metode for å distribuere innhold. Jeg har snakket med flere produsenter den siste måneden, fortalte Cerf, som mener at underholdningsindustrien fortsatt ikke forstår seg på Internett-miljøet og mulighetene det gir.

    Les også:

Cerf mener at for mange er opptatt av sanntidsfunksjonaliteten til Internett, i stedet for å innse at kun et lite antall Internett-relaterte bruksområder faktisk har behov for sanntidsfunksjonalitet. Han mener at overføring av film er blant de områdene hvor sanntidsfunksjonalitet har liten betydning.

- Det har ingen betydning om filmen leveres som en sanntids videostrøm eller om den levering over tid via for eksempel BitTorrent. Før eller senere får du hele filmen og så kan du se på den. Du bryr deg ikke om hvor lang tid det tok å motta den, mener Cerf og viser til bruken av Tivo og andre opptaksmetoder som gjør det mulig for brukerne å forskyve visningen av TV-opptak.

Til toppen