MIXED REALITY

Hololens 2-leveransene har startet

Til en svært høy pris.

Håndfri tilgang til instruksjoner og annen informasjon er blant bruksområdene til Microsofts HoloLens-produkter. Med HoloLens 2 skal opplevelsene og mulighetene være ytterligere forbedret.
Håndfri tilgang til instruksjoner og annen informasjon er blant bruksområdene til Microsofts HoloLens-produkter. Med HoloLens 2 skal opplevelsene og mulighetene være ytterligere forbedret. Foto: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. nov. 2019 - 12:01

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har begynt å levere den nye HoloLens 2-brillen til kunder i en håndfull land, nærmere bestemt Australia, Canada, Frankrike, Irland, New Zealand, Storbritannia, Tyskland og selvfølgelig USA. 

Microsoft viste fram HoloLens 2 allerede i februar i år, men det har tatt tid å ferdigstille den og å sette den i produksjon. Heller ikke den nye utgaven kommer til å bli allemannseie. Strengt tatt er den overhodet ikke beregnet for forbrukermarkedet. Enheten har en veiledende startpris på 3500 dollar. Utviklere kan leie den for 99 dollar i måneden.

Forbedringer

Den nye utgaven er en videreutvikling av «mixed reality»-brillen (MR) HoloLens, som Microsoft kom med i 2016. Den kostet da 3000 dollar. HoloLens 2 har betydelige forbedringer. Blant annet er synsfeltet utvidet fra 34 til 52 grader diagonalt. Hvor stor forbedring dette utgjør i praksis, er dog noe omdiskutert. Oppløsningen skal fortsatt være 47 piksler per grad.

Delene som HoloLens 2 består av. <i>Foto: Microsoft</i>
Delene som HoloLens 2 består av. Foto: Microsoft

De nye brillene har en ny systembrikke, Holographic Processing Unit 2.0, som skal ha betydelig mer regnekraft og minnebåndbredde enn forgjengeren. Den skal også ha mer effektiv støtte for slik som sporing av øye- og håndbevegelser. 

Mye er også knyttet til økt bruk av kunstig intelligens levert av Microsoft Azure.

I tillegg skal brillene være mer behagelige å ha på seg, og «visiret» kan heves. Det er nå mulig i å logge seg inn ved hjelp av Windows Hello og irisgjenkjenning. 

Les også

– Kanskje er noe av det beste man har sett i denne type briller

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.