Hopper bukk over forlagene

Går du med en forfatterspire i magen? Da gir The Writers Club deg en unik sjanse: Ved hjelp av Internett kan mange av bokbransjens fordyrende mellomledd ignoreres og ukjente forfattere slipper lettere til.

Går du med en forfatterspire i magen? Da gir The Writers Club deg en unik sjanse: Ved hjelp av Internett kan mange av bokbransjens fordyrende mellomledd ignoreres og ukjente forfattere slipper lettere til.

Writers Club oppsto gjennom en diskusjonsgruppe på America Online og bruker teknologi til å gi upubliserte forfattere sjansen til å få arbeider i trykken, skriver CMPnet. De som står bak idéen, hopper bukk over flere fordyrende ledd på vei mot publisering.

Det blir ikke store trykkekostnader, når selskapet i det øyeblikk de mottar en bestilling, skriver ut boken og sender den ut til bestilleren (publiser-på-bestilling). Man slipper både brysomme forleggere og gammeldagse bokhandlerutsalg og slipper å sitte med for mange eksemplarer av en bok.

Når Writers Club mottar en bestilling på en bok, skriver de ut et eksemplar i standard paperback med firefargers omslag og sender det til kunden innen 48 timer.

Ved avtale, kan også kunder bestille et elektronisk eksemplar til selv å laste ned og skrive ut.

Publiser-på bestilling-maskiner kommer inn i markedet blant annet fra IBM og Xerox. Ifølge CMPnet har IBM et dusin "million dollar book machines", som kan skrive ut mer enn 700 sider i minuttet.

Det er i dag rundt 40 forfattere tilknyttet til selskapet, og det koster de håpefulle mellom 350 og 450 dollar å få utgitt bok på Writers Club (om lag 2.800 - 3.500 norske kroner). Writers Club garanterer at innen åtte uker etter å ha mottatt et manuskript, skal boken være til salgs på Internett.

Hver enkelt bestemmer hvor mye royalties, eller inntekter de vil motta per solgte bok og bestemmer derfor også hva boken skal koste.

Writers Club gjør alt papirarbeidet og markedsføringen og mottar to dollar per solgte bok, eller rundt 16 norske kroner. Markedsføringen for boken vil skje kun på Internett.

Etter ett år med boken til salgs og tilgjengelig i basen til Writes Club, må man betale en årlig avgift for at boken fremdeles skal være tilgjengelig. Er man så heldig at et forlag vil ha en bok utgitt på Writers Club, kan forfatteren fritt tegne avtaler med disse.

På nettstedet arrangeres daglig prategrupper med forfattere, det er praterom for litteraturinteresserte, og det markedsføres sterkt for å knytte til seg nye forfatterspirer.

Til toppen