Hotell-hacker dømt til fengsel

La kortene på bordet i «jobbintervju» med Secret Service.

Det ble med drømmen for hackeren som ville true seg til bedre IT-jobb i USA.
Det ble med drømmen for hackeren som ville true seg til bedre IT-jobb i USA.

La kortene på bordet i «jobbintervju» med Secret Service.

Ungareren Attila Nemeth (26) ble lurt trill rundt da han forsøkte å true til seg en IT-stilling hos Marriott International i USA.

Mannen brøt seg inn i hotellkjedens datasystemer og stjal konfidensiell informasjon, som han truet med å publisere hvis han ikke fikk jobb.

    Les også:

Planen så ut til å fungere da han fikk flybilletter av selskapet. Han reiste så til det han trodde var et jobbintervju, hvor han villig skrøt av innbruddet og sine pc-ferdigheter. Det 26-åringen ikke visste var at han i virkeligheten ble intervjuet av Secret Service-agenter.

- Slik jeg ser det er dette en vinn-vinn-situasjon. Dere får en dyktig og respektabel ansatt. Jeg får en god jobb etter å ha vært arbeidsledig i noen år, skrev hackeren i sin kommunikasjon med hotellkjeden, ifølge Wall Street Journal.

Rettsdokumentene viser at Nemeth krevde en årslønn på 150.000 dollar, eget hotellrom, en bil samt gratis flybilletter.

Nå må han i stedet belage seg på en lengre fengselstraff.

Fredag ble han dømt til fengsel i 30 måneder, samt ytterligere tre års meldeplikt etter endt soning. Det skriver USAs justisdepartement i en pressemelding.

Ifølge amerikanske myndigheter ble Marriott påført utgifter for opptil én million dollar som følge av sikkerhetsbruddet.

Det fremgår ikke om Nemeth er idømt erstatningskrav i pressemeldingen fra justisdepartementet.

    Les også:

Til toppen