Høyner Tandberg-budet med 11 prosent

Dersom det nye budet ikke godtas, kan Tandberg seile sin egen sjø, sier Cisco.

Høyner Tandberg-budet med 11 prosent
Bilde: Laila Meyrick

Cisco har i dag høynet sitt bud på det norske videokonferanseselskapet Tandberg med rundt 11 prosent, fra 153,50 kroner per aksje til 170 kroner. Det nye budet verdsetter Tandberg til nærmere 19 milliarder kroner, eller 3,4 milliarder dollar.

Folketrygdfondet og Oppenheimer Funds har godtatt det nye budet, som ble utløst av at ingen aksjonærer, utenom Tandbergs eget styre og ledelse, hadde godtatt det opprinnelige tilbudet fra 1. oktober.

Cisco sier i en pressemelding at de har støtte for det nye budet fra 40 prosent av aksjonene. Hvis de ikke får aksept fra 90 prosent innen klokka 17:30 norsk tid 1. desember, vil budet trekkes, og Cisco vil vurdere alternative måter å styrke sitt engasjement innen videokonferanser, heter det.

Etter at budet ble kjent har Tandberg-aksjen de siste timene stabilisert seg på rundt 164 kroner, etter å ha sluttet forrige handelsuke på 157,50 kroner.

Kommentarer gitt til dagensit.no tyder på at Cisco vil få aksept for det nye budet fra et tilstrekkelig antall aksjonærer.

    Les også:

Les mer om: