JUSS OG SAMFUNN

Høyre: - Førde må slutte å sutre

Høyres mediepolitiske talsmann, Trond Helleland, sier han "er lei sutringen til kringkastingssjef Einar Førde". Nå truer Høyre med å kutte lisensen, og vil kreve at "daukjøttet" på Marienlyst blir fjernet.

Sigvald Sveinbjørnsson
6. okt. 2000 - 17:28
- Einar Førde må slutte å klage.Trond Helleland

Les:
NRKs digitale tillegg spises opp av nye avgifter
digitoday.no


Grunnen er enkel, ifølge Helleland:

- NRK er kraftig overadministrert. Skal NRK få noe mer så må han (Førde, red.anm.) fjerne daukjøttet, sier Helleland til digitoday.no.

- Einar Førde klager på at han får for lite til digitalisering, og samtidig sier at den nye avgiften spiser opp det han allerede har fått. Det burde da vært mulig for NRK å kutte i egne kostnader? Man må klare å rydde opp internt i NRK, tordner Helleland og legger til at NRK ikke har klart å holde seg innenfor de rammene de har fått fra Stortinget.

- Dette er en invitasjon til en politisk debatt, presiserer Einar Førde til digitoday.no.

Førde mener at han ikke klager og langt ifra sutrer.

- Hvis du tar totaliteten i lisensforslaget, i forhold til konjunkturavgiften, ekstrautgifter med moms og slike ting, samt prisvekst og avgift på musikk som Helleland selv har vært med på å innføre, har vi ikke fått noen kompensasjon. Det er heller ikke ett øre igjen til den digitale satsingen som Helleland og Høyre selv har sagt at de skal støtte, parerer Førde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.