RESULTATERFINANS

HP bekrefter milliardkjøp av IT-sikkerhet

Vant fram med budet på Arcsight.

13. sep. 2010 - 15:13

HP melder at de har inngått en endelig avtale med Arcsight, en leverandør av IT-sikkerhet for store organisasjoner. Nyheten lekket ut i helgen, og er nå offisielt bekreftet.

    Les også:

HP betaler 43,50 dollar per aksje for Arcsight. Det verdsetter selskapet til 1,5 milliarder dollar.

Ifølge HP vil kjøpet av Arcsight tilføre kundene løsninger med større sikkerhet, mindre risiko, bedre evner til å kontrollere at lover og regler overholdes («compliance») og lavere kostnader. Arcsight-produktene utfyller HPs eksisterende sikkerhetsprodukter, heter det.

Arcsight sier de ser frem til at produktene deres integreres i HPs.

Det skal ha foregått en budrunde bak lukkede dører for Arcsight, der HP konkurrerte med blant annet CA Technologies, EMC, HP, IBM og Oracle.

Arcsight har spesialisert seg på IT-sikkerhet for store organisasjoner, særlig innen såkalt SIEM («security information and event management»), det vil si overvåking, snokvarsling og snokfangst, med dokumentasjon beregnet på interne og eksterne kontrollorganer («compliance monitoring»). Selskapet har over 1000 globale kunder.

I sitt spesialfelt har Arcsight høstet bred anerkjennelse.

En rapport utgitt av analyseselskapet Gartner i mai i år, Magic Quadrant for Security Information and Event Management, rangerer Arcsight helt fremst i «leder»-kategorien, foran leverandører som RSA (EMC), Symantec og Novell. I denne analysen henviser Gartner etablerte aktører som CA og IBM til kategorien «utfordrere».

Arcsight er for øvrig så stolt over sin plass i denne rapporten at de deler ut gratiseksemplarer til alle som er villig til å registrere seg hos dem.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.