HP: Dedikert sikkerhetsserver under Windows

En ferdig konfigurert ProLiant med Microsoft programvare lanseres som HPs sikkerhetsserver.

Dedikerte servere – i sjargongen gjerne kalt «appliance» – er gjerne lukkede små Linux-bokser med ferdig installert programvare for bestemte oppgaver. På Microsofts utviklerkonferanse Tech-Ed 2004 i San Diego har Hewlett-Packard lansert en Windows-basert dedikert sikkerhetsserver, døpt HP ProLiant DL320 Firewall/VPN/Cache Server. ProLiant DL320 er en 1 U rackserver med en Pentium 4 prosessor. Som dedikert sikkerhetsserver kommer den ferdig konfigurert med Microsoft Internet Security & Acceleration Server (ISA) 2004.

Denne programvaren tilbyr brannmur på applikasjonslaget, virtuelt privat nett (VPN) og mellomlagring (cache) av websider.

Maskinen er ment å plasseres på randen av lokalnettet for å beskytte typisk Microsoft infrastruktur, som Exchange, Outlook Web Access, webtjeneren IIS og portaltjeneren SharePoint Portal. Med et tilleggsnettkort kan den også samtidig brukes til å styre en demilitarisert sone for å huse tjenester som ikke trenger den mest hardhendte beskyttelsen.

ISA-serveren integreres mot katalogtjenesten Active Directory for å tilby regel- og rollebasert brukertilgang og brukerautentisering.

Den dedikerte serveren skal gjøres tilgjengelig i løpet av tredje kvartal. Prisen er anslått til 3000 dollar, hvorav halvparten er maskinvaren. Den offisielle tilgjengelighetsdatoen for ISA Server 2004 alene er beskrevet som «juli og september 2004», se lenken fra nettstedet til ISA Server.

Til toppen