KARRIERE

HP erstatter ikke avgått strategisjef

Shane Robison trekker seg etter 11 år. Han får ingen etterfølger.

Shane Robison har ledet HPs strategiarbeid i 11 år. Her på en pressekonferanse 6. mars 2008, da visjonen «Everything as a Service» ble presentert.
Shane Robison har ledet HPs strategiarbeid i 11 år. Her på en pressekonferanse 6. mars 2008, da visjonen «Everything as a Service» ble presentert. Bilde: HP / Court Mast
21. okt. 2011 - 14:36

HP meldte i går at selskapets strategisjef gjennom elleve år, Shane Robison (57), trekker seg fra og med 1. november.

Robisons fulle tittel var «executive vice president and chief strategy and technology officer». Robison har spilt en nøkkelrolle i HPs strategiarbeid, i forhold til både teknologisk utvikling og oppkjøp. Han har ledet forskningen og utviklingen ved HP Labs, og han spilte også en hovedrolle i oppkjøpene av selskaper som Compaq, Mercury, EDS og 3Com. Han kom til HP fra en tilsvarende stilling i Compaq.

Pressemeldingen fra HP slår fast at Robison ikke vil få noen etterfølger.

Begrunnelsen er at HPs nåværende ledelse vil knytte strategi, forskning og utvikling nærmere til selskapets forretningsdrift. Med et slikt mål er det altså uhensiktsmessig for et teknologiselskap å samle ansvar for strategi og teknologi hos én person.

Etter det amerikanske presidentvalget i november 2008, var Robison et hett navn til stillingen som teknologi sjef i den kommende administrasjonen til da nyvalgte Barack Obama.

Det pågår sannsynligvis en beinhard intern strid om strategi i HP. Etter at toppsjef Leo Apotheker fikk sparken 22. september i år, har styret trukket i tvil flere av hans viktigste avgjørelser, blant annet avviklingen av pc-avdelingen.

Robisons alder kan ikke ha spilt noen rolle, selv om pressemeldingen bruker uttrykket «retire» om hans avgang. Leo Apotheker var 57 da han ble ansatt. Dagens toppsjef, Meg Whitman, er 55.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.