HP forbi IBM og er størst i verden

HP er for første gang større enn IBM i et kvartal, og er dermed verdens største IT-selskap.

HP er for første gang større enn IBM i et kvartal, og er dermed verdens største IT-selskap.

Det har blitt fokusert mye på problemene i HP, særlig i forbindelse med lederskiftet i februar, da Carly Fiorina ble tvunget til å forlate selskapet.

Men problemene hindrer ikke HP i å bli verdens største IT-selskap, for første gang dette kvartalet. Tidlgiere var IBM størst, men hvis man sammenlikner HPs ferkse kvartalsrapport med IBMs siste, viser HP en omsetning på 22,9 milliarder dollar, mens IBM hadde 21,5 milliarder dollar.

    Les også:

HP går altså forbi IBM dette kvartalet med nette 1,4 milliarder dollar, og ny toppsjef Mark Hurd kan smykke seg med tittelen som leder for verdens største IT-selskap.

Grunnen til troneskiftet er IBMs salg av PC-virksomheten til kinesiske Lenovo. Dermed gikk IBMs omsetning ned 8 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor, mens HP økte med 7 prosent. Korrigert for salget av PC-virksomheten økte IBMs omsetning med 4 prosent.

Det som her sammenlignes er IBMs tredje kvartal, som ble avsluttet 30. september og presentert 17. oktober, og HPs fjerde kvartal, som ble avsluttet en måned senere, 30. oktober, og presentert 17. november.

IBMs tall inkluderer dermed juli, som tradisjonelt er en treg måned. Begge resultatene inkluderer august og september, mens HP også har med november i sammenligningsgrunnlaget. Marginen mellom de to er dermed antagelig mindre, og det er ikke usannsynlig at IBM igjen er størst neste kvartal.

Til toppen