HP først ute med Pocket PC 2002

Hewlett-Packard er først ute med å avsløre en Pocket PC 2002-maskin. Men oppkjøpet av Compaq stiller spørsmålet om hva som overlever - Jornada eller iPaq.

Hewlett-Packard er først ute med å avsløre en Pocket PC 2002-maskin. Men oppkjøpet av Compaq stiller spørsmålet om hva som overlever - Jornada eller iPaq.

Hewlett-Packard var tidlig ute med hånd-PC-er basert på operativsystemer fra Microsoft, men falt i skyggen da Compaq lanserte sin stilige og avanserte iPaq. 4. oktober skal Pocket PC lanseres, og da skal de tidligere rivalene presentere hver sine nye modeller med det oppgraderte operativsystemet. Men det er HP som er først ute med en offentlig demonstrasjon av neste generasjons Pocket PC, på Demomobile i San Diego som åpner i dag. Spesifikasjonene til de to nye Jornada-modellene, 565 og 568, er også lagt ut på selskapets nettsted.

Forhåndsryktene ville ha det til at Jornada 560-serien ville utstyres med 400 MHz StrongArm-prosessorer. De kunngjorte produktene innfrir ikke denne forventningen. Her er klokkefrekvensen stadig 206 MHz. Minnet er henholdsvis 32 og 64 megabyte, i tillegg til 32 MB flashminne. Apparatene leveres med en vogge som koples til USB-utgangen på PC-en. På selve maskinen er det infrarød-utgang, USB og klassisk serieutgang. Ryktet om Bluetooth er ikke innfridd. Det er innebygget mikrofon, høyttaler og lydopptak.

Batterikapasiteten er anslått til 14 timers kontinuerlig drift, forutsatt normal bruk - det vil antakelig si uten kommunikasjon mot trådløst lokalnett, GSM eller GPRS - og forutsatt at bakgrunnsbeslysningen på skjermen er slått av.

Microsofts Pocket-applikasjoner - Word, Excel, Internet Explorer, Outlook, Reader, Media Player og så videre - er supplert med et utvalg av HPs egne produkter, blant annet en finanskalkulator, sikkerhetskopiering, Java og bildeviser. Ifølge amerikanske medier skal det også være programvare for virtuelle private nett. Det er ikke oppgitt på HPs nettsted, men svarer til det som ellers skal være en standard egenskap ved Pocket PC 2002.

Prisen starter på 599 dollar.

ZDNet har bedt analytikere fra International Data Corp og Gartner Group om kommentarer. Gartner mener den nye Jornada er en konkurransedyktig utfordrer til iPaq. IDC mener det ikke er rom for to serier med hånd-PC-er når HP og Compaq skal slå seg sammen, og at avgjørelsen om hvilken som må kuttes blir bare ekstra vanskelig når den nye Jornada er så avansert.

Til toppen