RESULTATERFINANS

HP ikke en mulig Ementor-kjøper

Oppkjøpsryktene svirrer om Ementor, men selskapets største partner, HP-sjef Frode Haugli, sier nei takk.

27. okt. 2004 - 09:29

Etter forrige ukes fremleggelse av nye underskudd, lederbytte og stor-emisjon har ryktene og spekulasjonene om et oppkjøp av Ementor svirret. For alle de store nordiske IT-selskapene, inkludert IBM, EDB, HP, WM-data, CSC, Tieto-Enator og EDS har sagt at de ønsker å kjøpe seg større.

I tillegg kjøper Christen Sveaas-kontrollerte Kistefor aksjer i selskapet.

Hadde Ementor hatt mer IT-drift for flere kunder, hadde selskapet vært en mer opplagt kandidat for de store driftsselskapene, men selskapet driver mest med salg og implementering.

Ementor har vært HPs samarbeidspartner når prosjektene blir store og HP skal ha på plass mye utstyr, for HP Norge har rett og slett ikke folk nok til slike prosjekter selv. Dessverre har HP og Ementor mistet to av de største kontraktene de har budt på sammen i år - Telenors enorme outsourcing og leveransen til det nye St. Olavs Hospital i våres.

HP er Ementors største og prefererte samarbeidspartner, selv om selskapet også selger produkter fra HPs konkurrenter.

digi.no tok derfor kontakt med en av de som kjenner og jobber mest med Ementor, HP-sjef Frode Haugli. digi.no spurte Haugli om han og HP-ledelsen vurderte å forsterke seg i Norge, men dette avviser Haugli blankt.

- Nei, et kjøp av Ementor vil ikke være riktig og er ikke aktuelt, sier Haugli til digi.no.

Han toner ned selskapets eventuelle mål om å kjøpe seg større og sier HP primært ønsker å vokse gjennom outsourcingsavtaler med de helt største kundene.

- Et oppkjøp hadde endret vår plass i verdikjeden. Vi arbeider etter en partnermodell, bare 20 prosent av HP Norges omsetning i dag er tjenester, forteller Haugli til digi.no.

digi.no spør HP-sjefen om han har noen råd til Ementor og den kommende lederen om hvordan de kan rette opp selskapet, for Haugli kjenner Ementor svært godt. Men det har ikke Haugli.

- Jeg tror ikke jeg skal blande meg inn i den debatten, sier Haugli diplomatisk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.