HP kjøper EDS for å utfordre IBM

HP-sjef Mark Hurd blar opp milliarder av dollar å kjøpe seg store innen IT-tjenester.

Mark Hurd og HP blar opp 13,9 milliarder dollar for EDS.
Mark Hurd og HP blar opp 13,9 milliarder dollar for EDS.

HP-sjef Mark Hurd blar opp milliarder av dollar å kjøpe seg store innen IT-tjenester.

Mandag i pinsen ble det kjent at HP var i forhandlinger med tjenesteleverandøren EDS.

HP er fra før av verdens største IT-selskap målt etter omsetning, men IBM er fortsatt mye større på tjenesteleveranser. Med EDS blir imidlertid HP en stor utfordrer for den gamle IT-giganten.

EDS var verdsatt til cirka 10 milliarder dollar før oppkjøpsforhandlingene ble kjent, og nå bekrefter HP at de kjøper selskapet. De blar opp 13,9 milliarder dollar.

Oppkjøpet anbefales av styrene i både HP og EDS, og hvis alt går som det skal regner selskapene med å sluttføre handelen i løpet av årets andre halvår.

HP er relativt store innen IT-tjenester fra før av, med en omsetning på 16,6 milliarder dollar på dette forretningsområdet i 2007. Med EDS på laget regner de med å doble denne inntekten.

- Kombinasjonen av HP og EDS vil skape en ledende kraft i det globale markedet for IT-sjenester, sier Mark Hurd, administrerende direktør i HP, i en pressemelding.

EDS er et relativt anonymt selskap sett i forhold til sin enorme størrelse. De har cirka 140.000 ansatte på verdensbasis, og leverer tjenester i mer enn 80 land.

HP vil organisere EDS som en egen forretningsenhet, og beholder både toppsjefene og hovedkvarteret i Plano i Texas.

    Les også:

Til toppen