AVTALER & KONTRAKTER

HP kjøper nettverksspesialist

Styrker satsningen på trådløs teknologi.

Aruba tilbyr avansert produkter for trådløse nettverk, inkludert kontrollere som dette.
Aruba tilbyr avansert produkter for trådløse nettverk, inkludert kontrollere som dette. Bilde: Aruba Network
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mars 2015 - 13:04

HP kunngjorde i går at selskapet har inngått en endelig avtale om å kjøpe Aruba Networks. Oppkjøpet har en verdi på omtrent 3 milliarder dollar. Aruba tilbyr avanserte løsninger for trådløse nettverk, som nå skal bli et supplement til HPs egne, kabelbaserte løsninger.

Det California-baserte selskapet har omtrent 1800 ansatte og omsatte i fjor for 729 millioner dollar. Selskapet har hatt en gjennomsnittlig omsetningsvekst på 30 prosent per år de siste fem årene.

Datterselskap

Når oppkjøpet senere i år har blitt fullført, skal Aruba Networks fungere som et datterselskap av HP. Det skal fortsatt ledes av Dominic Orr, sammen med Keerti Melkode, som er blant grunnleggerne av selskapet.

Arubas ledelse opplyser at oppkjøpet vil gi selskapet tilgang til HPs salgskanaler og øvrige ressurser, noe som skal kunne bidra til blant annet økt innovasjonstakt. Det understrekes at begge selskaper har samme visjon når det gjelder åpne løsninger framfor proprietære systemer.

Blant hovedårsakene til at HP kjøper Aruba, er ekspertisen som finnes i selskapets partnerfellesskap, men selvfølgelig også for å kunne tilby en bredere produktportefølje innen nettverk enn i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.