HP kutter estimater - for sjette gang

Hewlett-Packard er i dype problemer. I går offentliggjorde selskapet sitt sjette resultatvarsel så langt i år. Aksjekursen raser.

Hewlett-Packard er i dype problemer. I går offentliggjorde selskapet sitt sjette resultatvarsel så langt i år. Aksjekursen raser.

Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina måtte i går servere markedet enda et resultatvarsel. Nå sier HP at salget i kvartalet som endte 31. juli vil falle 16 prosent sammenlignet med i fjor, ned til 9,9 millioner dollar. I et resultatvarsel i juni sa selskapet at omsetningsfallet ville bli på fem prosent.

HP skylder på de generelle markedsbetingelsene som også rammer deres konkurrenter, men HP rammes tyngre. For Fiorina hadde satt i gang en massiv omstrukturering da markedet begynte å falle. Samtidig har HP lite konsulenter og kan ikke som IBM lene seg mer på disse.

Dette presset aksjekursen ned til en ny bunnkurs på 24 dollar i går kveld. Bare Sun har falt mer siden toppen i september, fra 64 til 16 dollar. Compaqs kurs er halvert fra 34 til 16 dollar, men IBM har hoppet opp og ned siden september i fjor og ender opp med et mindre fall fra 133 til 106 dollar.

Det svakere salget gjør at HP skal kvitte seg med 6.000 ansatte. Det er særlig salget til privatmarkedet som faller. HPs inntekter fra salget av PCer, skriver, skannere og kamera vil falle med 24 prosent sammenlignet med i fjor.

Til toppen