HP med Linux-PCer i Europa

PC-giganten HP kaster seg nå inn på det gryende markedet for Linux-baserte PC-er - i blant annet Europa.

PC-giganten HP kaster seg nå inn på det gryende markedet for Linux-baserte PC-er - i blant annet Europa.

I forrige uke dukket det opp tunge rykter om at HP planla dramatiske endringer i sin strategi. Selskapet som sloss med Dell om å være verdens største PC-leverandør har hatt ekstremt sterke bånd til Microsoft, men planlegger å satse på Linux i Asia, sa ryktene.

Årsaken var at Windows er relativt sett svært dyrt for innbyggere i mange asiatiske land. Linux brukes mest på servere i dag og mangler noe av brukervennligheten til Windows, men dette kompensere med en lav pris.

I går bekrefter HP ryktene og vel så det. Selskapet planlegger ikke bare å starte salg av PC-er med ferdig installert Linux i Asia - salget skal startes i hele verden.

HP fortalte i går at selskapet har utvidet sin avtale med Suse Linux, nå eid av Novell, skriver Reuters.

HP skal tilby både stasjonære og bærbare maskiner med Suse Linux.

- Liker Microsoft at vi bruker Linux. Abolutt ikke, men de forstår det, sier Martin Fink, Linux-sjef i HP til Reuters.

Men HP tror ikke at Linux vil erstatte Windows for vanlige kontor- og hjemmebrukere. Linux egner seg best for brukere som bare benytter en eller to applikasjoner, for eksempel folk som bruker et kundesystem eller skal ha epost.

Her i Norge har ikke HP fått lagt noen planer.

- Vi har mottatt informasjon om programmet, men vi har ikke tatt noen beslutning på hvordan, når og hva vi skal selge, forteller Arild Westbye, direktør for personlige produkter i HP Norge til digi.no.

- Foreløpig er det ikke noen etterspørsel etter Linux på PC-er, men dette kan jo endre seg dersom vi lanserer et tilbud. Linux-PCer er noe vi tidligst vil vurdere til høsten, sier Westbye.

Til toppen