HP Norge går bedre enn moderselskapet

HP går nå mye bedre, og her i Norge går det særlig bra, røper Norges-sjef Eivind Roald.

HP Norge går bedre enn moderselskapet

HP går nå mye bedre, og her i Norge går det særlig bra, røper Norges-sjef Eivind Roald.

IT-giganten HP har nettopp lagt frem kvartalstall som overgikk markedets forventning og selskapets aksjekurs fikk seg et løft.

HP Norge styres av Eivind Roald som har sittet i sjefstolen siden 1. november i fjor. Roald forteller at HP Norge har større fremgang og bedre resultater enn moderselskapet. HP oppgir ikke nasjonale tall på kvartalsbasis, men Roald kunne allikevel fortelle litt om utviklingen.

I forrige uke skrev digi.no at HP ifølge det norske analyseselskapet DMR hadde økt sin markedsandel på bærbare maskiner fra 19,1 til 28,5 prosent. Det har blant annet gått på bekostning av Dell og Roald hevder at HP Norge spiser enda mer av Dells marked i Norge enn hva som er tilfellet internasjonalt.

- Dell bærer noen ganger preg av at de gjør store investeringer for å ta markedsandel som for eksempel med Statoil. Nå har det ikke vært noen store case i dette kvartalet og Norge er i stor grad et SMB-land, sier Roald.

Noe av veksten skyldes også en rydderunde Roald har gjennomført.

- Vi har ryddet i noen enheter. Styrket oss på endel kompetanseområder ved å ta noen grep. I disse dager ansetter vi over 20 hoder og vi tar opp flere traineer. Vi gleder oss også over å ha steget på listen over attraktive arbeidsplass hos studentene.

Dell har lenge vært en børsfavoritt som har vokst raskere enn markedet. Selskapet har nytt godt av sin forretningsmodell der de hopper over partnerleddet, men nå har HP tilsynelatende tatt igjen forspranget Dell hadde med den modellen.

Han mener at det er en stor fordel for HP å ha et så godt utbygd partnerapparat, men selskapet selger også direkte til noen kunder.

Eivind Roald kan ikke kommentere hva slags tall HP Norge leverte i første kvartal men han er klar på at HP går godt i Norge.

- Vi har en betydelig høyere vekst i Norge, sier Roald.

Det gjelder også på server og lagringsprodukter. Der hadde moderselskapet en marginal vekst på bare to prosent.

- Vi har en tosiffret vekst i det norske markedet på dette feltet og på noen av produktene er vi best av HP landene i Europa, sier Roald.

Også i Norge er det skriverdivisjonen om tjener mest penger. Dell har begynt å selge skrivere for å spise seg inn på HPs lukrative forretningsområde både internasjonalt og i Norge, men det merker ikke selskapet noe særlig til.

Roald er likevel åpen for at situasjonen fort kan snu seg.

- Plutselig kan vi få en aktør som Packard Bell opp i markedet hvis de gjør en avtale med Elkjøp, sier Roald.

Til toppen