KARRIERE

HP Norge-sjef trekker seg etter 19 år

Frode Haugli, en av de norske IT-lederene som har sittet lengst i sjefsstolen, har sagt opp.

29. sep. 2005 - 22:32

Sent i ettermiddag sendte HP Norge ut en overraskende pressemelding om kommende lederskifte.

Frode Haugli, en av de IT-lederne i Norge som har vært toppsjef lengst, trekker seg. Det er Haugli selv om har sagt opp. Det er foreløpig ikke kjent om Haugli har en ny jobb å gå til.

HP Norge opplyser heller ikke i sin pressemelding om det er utpekt noen intern etterfølger eller man skal igjennom en lengre prosess med eksterne kandidater for å finne en arvtager.

Haugli har vært administrerende direktør for HP Norge i to perioder, først i perioden 1996 til 2000, før han gikk videre til stillingen som administrerende direktør for HP i Nord Europa regionen. Han kom deretter tilbake til Norge for å lede selskapet gjennom fusjonen mellom HP og Compaq, fra 2002, og frem til i dag. Før det har Frode Haugli hatt ulike stillinger i HP i Norge og internasjonalt, og han har en total karriere i selskapet som strekker seg over 19 år.

Mens Haugli har vært sjef har IT-bransjen og HP opplevd sterk vekst - HP Norge har vokst fra 1 til 4 milliarder kroner i omsetning.

"Haugli funnet tiden riktig å fratre sin lederstilling. Haugli har derfor meddelt HP at han slutter som administrerende direktør i selskapet. Haugli vil fortsette i HP Norge de neste par måneder," skriver HP i sin pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.