HP Norge vokser raskt på programvare

HP er mest kjent for bokser, men vokser nå i voldsom fart på programvare.

HP Norge vokser raskt på programvare

HP er verdens største IT-selskap etter at IBM solgte sin PC-divisjon til kinesiske Lenovo.

IBM bestemte seg tidlig for å dreie fokus mer over mot tjenester, og senere rettet de fokus inn mot programvare.

HP på sin side beholder PC-satsningen, men de har fulgt etter IBM på tjenester og de har også gjort et strategisk valg om å også satse hardt på programvare. digi.no tok en prat med HP Norges sjef for programvaresatsingen for å høre mer om HPs programvarestrategi.

- Mark Hurd har klart uttalt at programvare er området HP skal satse mest på, sier Morten Meier, HPs Country Manager for programvare i Norge, til digi.no.

Meier leder en avdeling med cirka 20 ansatte som jobber dedikert med HPs programvareløsninger i det norske markedet.

- Programvare er det området som vi har høyest oppkjøpstakt og investeringsvilje innen. Vi har gjort 15 oppkjøp innen programvare de siste tre årene, sier Meier.

Blant de var programvareselskapene Mercury og OpsWare. Etter kjøpet av PC-produsenten Compaq er dette de to største oppkjøpene HP noensinne har gjort.

HP gjør imidlertid ikke en blåkopi av IBMs programvaresatsning. Mens IBM sprer seg over flere programvareområder, har HP definert sin satsning til å være innen BTO: Business Technology Optimization.

Det dreier seg om å best mulig integrere teknologi of forretningsdrift, og inkluderer både den mer tradisjonelle teknsike driften av IT-infrastruktur, og utviklingen av nye internsystemer.

Meier tror ikke at HP har valgt et for snevert område når de begrenser sin programvaresatsning til BTO, sammenlignet med for eksempel sin store konkurrent IBM.

- Det området som BTO representerer er et av de områdene som kommer til å vokse raskest innen programvare, sier Meier.

Han forteller om en vekst på 72 prosent i Norge, mot litt i overkant av 30 prosent i Europa og i resten av verden. Ifølge tall fra analyseselskapet IDC vokser det totale programvaremarkedet med 10 prosent i år.

- Vi er verdens sjette største programvareselskap omsetningsmessig, og vi er nummer to på programvarepatenter, sier Meier.

De fleste forbinder trolig HP med printere og PC-er. Det utgjør store deler av IT-gigantens omsetning, men selskapet ønsker å bli kjent som noe mer enn et produktselskap.

- HP Norges perspektiv er å flytte oss fra å bli oppfattet som en boksleverandør, til å bli en IT-partner. Programvare er den fremste driveren for å få til dette, sier meier, til digi.no.