HP selger ut sikkerhetsselskap

Trend Micro overtar virksomheten for 300 millioner dollar.

HP selger ut sikkerhetsselskap
HP har levert Tipping Point-produktene i dedikert maskinvare. Etter det digi.no forstår er det programvaren og kundebasen Trend Micro nå overtar.

En drøy uke før Hewlett-Packard splittes i to er det klart at de selger avdelingen Tipping Point, som utvikler IPS (intrusion prevention systems), brannmur, og ulike andre løsninger for nettverkssikkerhet.

Det er IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, med hovedkvarter i Tokyo, som kjøper virksomheten for rundt 300 millioner dollar, tilsvarende 2,45 milliarder kroner.

Les også: HP forbereder seg på oppstykking - brutale kutt

Hvor mange ansatte som følger med fremgår ikke av kunngjøringen. Ellers inkluderer oppkjøpet sikkerhetsteknologien med tilhørende patenter, samt det som beskrives som en større, lojal kundebase.

– Dette oppkjøpet gjør oss i stand til å kombinere løsningene våre og de vi nå overtar for å skape en Network Defense business-enhet, for mer enn 3.500 bedriftskunder, skriver Trend Micro.

De mener at de to porteføljene som nå skal slås sammen er komplementære.

Trend Micro og HP har siden i fjor hatt et strategisk partnersamarbeid. Dette vil fortsette også etter oppkjøpet, som ventes å være fullført innen utgangen av året.

Tipping Point ble HPs eiendom da de overtok 3Com for 2,7 milliarder dollar tilbake i 2010.