HP har levert Tipping Point-produktene i dedikert maskinvare. Etter det digi.no forstår er det programvaren og kundebasen Trend Micro nå overtar.
HP har levert Tipping Point-produktene i dedikert maskinvare. Etter det digi.no forstår er det programvaren og kundebasen Trend Micro nå overtar.

HP selger ut sikkerhetsselskap

Trend Micro overtar virksomheten for 300 millioner dollar.

En drøy uke før Hewlett-Packard splittes i to er det klart at de selger avdelingen Tipping Point, som utvikler IPS (intrusion prevention systems), brannmur, og ulike andre løsninger for nettverkssikkerhet.

Det er IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, med hovedkvarter i Tokyo, som kjøper virksomheten for rundt 300 millioner dollar, tilsvarende 2,45 milliarder kroner.

Les også: HP forbereder seg på oppstykking - brutale kutt

Hvor mange ansatte som følger med fremgår ikke av kunngjøringen. Ellers inkluderer oppkjøpet sikkerhetsteknologien med tilhørende patenter, samt det som beskrives som en større, lojal kundebase.

– Dette oppkjøpet gjør oss i stand til å kombinere løsningene våre og de vi nå overtar for å skape en Network Defense business-enhet, for mer enn 3.500 bedriftskunder, skriver Trend Micro.

De mener at de to porteføljene som nå skal slås sammen er komplementære.

Trend Micro og HP har siden i fjor hatt et strategisk partnersamarbeid. Dette vil fortsette også etter oppkjøpet, som ventes å være fullført innen utgangen av året.

Tipping Point ble HPs eiendom da de overtok 3Com for 2,7 milliarder dollar tilbake i 2010.

Til toppen