HP-sjefen spår IT-katastrofe

I en sjokkartet tale på CeBit tidligere i dag spådde Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina nye og dypere problemer for IT-bransjen.

I en sjokkartet tale på CeBit tidligere i dag spådde Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina nye og dypere problemer for IT-bransjen.

- IT-bransjen har store problemer, men dette er bare begynnelsen. Dette var sjokkmeldingen HP-sjef Carly Fiorina kom med da hun holdt sin tale på CeBit-messen i Tyskland i ettermiddag.

I en uvanlig åpenhjertig men dyster tale, hevdet sjefen for et av de virkelige bransjelokmotivene at oppbremsingen vi nå ser i USA bare er en forsmak på det som vil måtte komme. Talen fremstår som et resultatvarsel fra HP og bredden i Fiorinas spådommer kan utløse nye fall i et for tiden ekstremt nervøst marked.

- Oppbremsningen i den amerikanske økonomien sprer seg nå klart til andre deler av verden. For å være ærlig er jeg ikke optimistisk om Europas immunitet fra en oppbremsing. Jeg er heller ikke optimistisk med hensyn til en raskt friskmelding for bransjen i andre halvdel av 2001, slik mange spekulerer i, sa hun i talen.

Fiorina la til at at HP ikke tror de vil se noen vekst i år etter at veksten i første kvartal bare ble på to prosent.

- Akkurat nå tror vi ikke på noen forbedring for resten av vårt finansår. Siktforholdene (visibility) forblir svært begrensede, sa HP-sjefen.

Til toppen