– HP skal vise noe helt nytt

Et interaktivt bord for bedrifter?

– HP skal vise noe helt nytt
Dette er det Samsung-bygde SUR40-bordet som bruker Microsofts Surface-plattform (nå kjent som PixelSense). HPs Sprout kan være et lignende konsept. Bilde: Samsung

HP kunngjorde nylig at de vil dele seg i to, og den ene av de to delene som fokuserer på PC-teknologier (HP Inc.) vil også jobbe med noen helt nye produkter. Ifølge nettstedet Re/code vil nettopp

et slikt produkt vises allerede neste uke.

Det er noe som kalles Sprout, og det skal være en snodig kombinasjon av en stor berøringsvennlig PC-skjerm, en 3D-skanner og en prosjektor.

Skanneren og prosjektoren skal være montert i en innretning som befinner seg over skjermen, og skjermen ligger flat. Grensesnittet prosjiseres altså på den flate skjermen, og brukeren kan benytte hendene til å manipulere bilder og objekter. Samtidig kan skanneren brukes til å skanne inn bilder og annen informasjon, som deretter kan legges til arbeidsoppgavene, noe som skal skje veldig sømløst.

Den ansvarlige for produktet skal være Eric Monsef, som tidligere jobbet med maskinvare hos Apple.

Sprout skal markedsføres til bedrifter, men også privatpersoner vil kunne kjøpe produktet. Konseptet er at bedrifter kan bruke Sprout til å vise frem prosjekter til kunder som kan manipuleres i sanntid med hendene, det kan være interiørdesignere som demonstrerer forskjellige rominnredninger, klesbutikker som viser frem forskjellige klestyper, og lignende. Det kan også være relevant for selskaper som vil lage bedre presentasjoner, lærere og tilsvarende grupper.

Enheten skal i utgangspunktet kjøre Windows, men kan etter sigende også kjøre Chrome OS på sikt.

Et av målene med Sprout skal også være å vise frem at HP kan skape andre produkter enn bærbare og nettbrett, som de fleste andre produsenter fokuserer på.

Konseptet virker for øvrig ikke helt ulikt det gamle Surface-bordet til Microsoft, men enda mer interaktivt, takket være inkluderingen av en skanner.

Eventet neste uke skal brukes til å demonstrere en rekke nyheter fra HP, ikke bare Sprout, skriver Re/code.

    Les også: