BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP skrur av sin offentlige nettsky

Floppet i kampen mot Amazon, Microsoft og Google.

Rett før HP deles i to, en del for bedriftsløsninger - en annen for pc-er og printere, foretar selskapet en rekke tilpasninger.
Rett før HP deles i to, en del for bedriftsløsninger - en annen for pc-er og printere, foretar selskapet en rekke tilpasninger. Bilde: Kjersti Magnussen, TU Media
22. okt. 2015 - 09:10

Hewlett-Packard (HP) har investert milliarder i en bred portefølje av nettskyprodukter og tilhørende tjenester under navnet Helion. Dette skulle leveres fra et 20-talls datasentre verden over.

Nå velger de å hogge inn bremsene og avvikle deler av tilbudet, bare et drøyt år etter at de lanserte sine ambisiøse skyplaner.

HP varsler at de legger ned Helion Public Cloud. Det presiseres at løsningen opphører den 31. januar 2016.

Tilbudet som forsvinner omfattet utleie av virtualiserte servere eller datakraft, lagring og plattformtjenester basert på OpenStack.

HP klarte aldri å bli noen reell utfordrer til langt større leverandører som Amazon, Google og Microsoft. Dette er et marked med knallhard konkurranse. IBM, Oracle, Cisco og Red Hat er blant aktørene som også kjemper i dette markedet.

Fisjon

Hewlett-Packard er som kjent i ferd med å deles opp i to nye børsnoterte selskap. Formelt skjer dette den 1. november. I forkant av fisjonen, hvor så mange som 85.000 ansatte mister jobbene sine, så har IT-giganten foretatt en rekke grep.

Les mer om det: HP foretar brutale kutt

Senest i går skrev digi.no at HP også kvitter seg med sikkerhetsselskapet Tipping Point, som blir solgt til Trend Micro for om lag 300 millioner dollar.

Partnermodell

Det er vanlig å skille mellom «public cloud» der man tilbyr tjenester over internett, og «private cloud» hvor man organiserer interne tjenester fra egen datasentral etter nettskyprinsippet, samt en mellomting hvor begge inngår som en miks i kundens IT-miljø – dette blir typisk kalt hybrid cloud.

HPs vedgår at hybrid cloud fortsatt er viktig for dem og kundene, men heretter vil de heller satse på et økosystem av partnere. Dell kom til samme erkjennelse allerede for over to år siden.

Amazon Web Services og Microsoft Azure blir spesielt nevnt som aktuelle partnere i HPs kunngjøring om endret skystrategi.

Spesielt for Europa nevner selskapet at HP fortsatt vil lede det såkalte Cloud28+-initiativet, der mer enn 100 aktører inngår, der målet er å tilby en katalog av skytjenester til offentlig sektor og privat næringsliv i EU/EØS-området, og hvor hensikten er å overholde EUs regler og lovverk knyttet til personvern og sikkerhet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.