RESULTATERFINANS

HP skuffet Wall Street

Resultatene etter det første kvartalet 1998 var noe lavere enn hva markedet hadde ventet av Hewlett-Packard. Styreformann Lou Platt sier i en pressemelding at han står overfor et vanskelig forretningsmiljø i Asia.

Jørgen Christiansen
18. feb. 1998 - 11:17

Omsetningen vokste med 15 prosent fra første kvartal 1997, mens driftsresultatet vokste med under to prosent. Det var økte produksjonskostnader som reduserte lønnsomheten. Resultat per aksje (fullt utvannet) endte på 86 cent, hvilket var to cent under markedets forventning.

Selskapets styreformann, Lewis E. Platt, sier seg fornøyd med kvartalet, sett i relasjon til at utfordringene har vært meget store. Det er spesielt stasjonære PC-er og mobile klienter som har bidratt positivt. HP Pavilion-serien har sett en eksplosiv vekst. I følge en foreløpig rapport fra IDC var HP den raskest voksende aktøren i PC-segmentet de siste tre månedene av 1997.

I en pressemelding fra HP fremgår det også at selskapet har opplevd sterk omsetningsvekst på PC-arbeidsstasjoner som kjører NT, mens salget av UNIX-arbeidsstasjoner ikke har falt like mye som resten av markedet. På serversiden har man sett meget god omsetningsvekst på UNIX-servere (spesielt HP 9000 V).

Platt sier at utfordringen fremover først og fremst er å holde kontroll på kostnadene. Dernest ser han for seg at forretningsmiljøet i Asia blir vanskelig.

- Vi følger utviklingen nøye og vil forsette å arbeide med våre kunder og partnere for å minimere mulige konsekvenser av den økonomiske ustabiliteten, sier Platt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.