HP uinteressert i Intels turbominne

HP mener Intels flashbaserte turbominne gir lite merverdi sammenlignet med et annet alternativ.

HP uinteressert i Intels turbominne

Blant nyhetene i Intels nyeste generasjon av Centrino-plattformen for bærbare PC-er er en teknikk som kalles «Intel Turbo Memory», eller turbominne på norsk. Dette er en løsning som gjør det mulig å koble flashminne til PC-ens hovedkort ved å benytte et mini-PCI-spor. De fleste leverandører av bærbare PC-er har valgt å tilby dette som tilleggsutstyr. Det skal også være mulig å ettermontere flashminnekortet.

Kortet skal gi raskere tilgang til mye brukte filer, spesielt under oppstarten av operativsystemet og av mye brukte applikasjoner.

HP har derimot valgt ikke å tilby denne løsningen sammen med selskapets PC-er. Til ComputerSweden sier HPs produktsjef i Sverige, Fredrik Pantzar, at selskapet mener at turbominnet ikke gir tilstrekkelig merverdi og at det ikke vil koste stort mer å øke systemminnet fra 1 til 2 GB for dem som behøver mer ytelse. Da beholder man dessuten mini-PCI-sporet ledig for framtidig bruk, i tillegg til at denne løsningen ikke krever Windows Vista.

    Les også:

Et annet alternativ for Windows Vista-brukere er å kjøpe en rask USB-minnepinne med støtte for Microsofts ReadyBoost-løsning, som også Intels turbominne er delvis basert på. Men tester har vist at effekten av denne løsningen er temmelig liten i systemer med 1 GB minne eller mer.

Den største fordelen med disse løsningene er derfor trolig det reduserte strømforbruket, siden bruk av flashminne er mer energieffektivt enn bruk av en harddisk.