HP utfordrer Cisco i Norge

HP Norge tar sikte på å bli alt-i-ett leverandør av nettverksutstyr.

HP Norge tar sikte på å bli alt-i-ett leverandør av nettverksutstyr.

HP Norge har på kort tid blitt en stor leverandør av utstyr for lokalnett her i landet. Siden starten i 1998 har selskapet vokst fra ellevte til andre plass på listen over de største merkene på det norske lokalnettmarkedet.

– Nå tar vi neste skritt, og utfordrer Cisco på WAN-siden, sier Cato Evensen til digi.no. Han har ansvaret for nettverksprodukter i HP Norge.

– Hittil har kunder som har valgt våre svitsjer og rutere for sitt lokalnett, måttet gå til Cisco og andre for det mer langtrekkende utstyret, sier Evensen. – Nå tar vi sikte på å bli en A til Å leverandør som kan tilfredsstille alle behovene innen rutere og svitsjer for bedrifter.

Erobringen starter med en nyutviklet serie WAN-rutere, som målretter seg mot mellomstore og store virksomheter som vil knytte sammen sine kontorer i Norge eller i andre land.

Etter hvert lover Evensen nettverksprodukter som skal være gode alternativer til de eksisterende på markedet med henhold til sikkerhet, funksjonalitet og pris.

– Vår nye ruterserie vil utvilsomt også påvirke salget av LAN-løsninger ytterligere, så vi forutser en samlet vekst innenfor nettverksløsninger på minst 30 prosent i år. Samtidig finsikter vi mot å bli nummer én på LAN, noe vi allerede er meget nær ved å bli i flere land, sier Evensen.

Ut over den nye ruterserien som har innebygget brannmur og virtuelt lokalnett, introduserer HP også en sikkerhetsmodul til trådløst lokalnett. Modulen gir trådløse brukere adgang til nøyaktig det de har behov for, og uautoriserte brukere blir stoppet før de kommer inn i nettverket.

Eller vil HP Norge tilby kundene en gratis «virus-struper» som supplerer eksisterende virusvern. Dette er patentert teknologi («Virus Throttling») som hindrer infiserte PC-er fra å spre virus til andre i lokalnettet.

Den nye HP ProCurve Secure Router 7000-serien leveres fra 1. april 2005 og koster fra cirka 12.000 kroner per ruter.

    Les også:

Til toppen