BEDRIFTSTEKNOLOGI

HTC Desire-oppdatering «bare for eksperter»

De fleste frarådes å bruke Gingerbread på den utbredte Android-mobilen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. aug. 2011 - 14:04

HTC greide ikke å levere Android 2.3 «Gingerbread» til den mer enn ett år gamle Desire-mobilen i andre kvartal i år, og hadde det ikke vært for et stort press fra misfornøyde brukere, hadde det ikke kommet noen slik oppdatering i det hele tatt. Årsaken til problemet er at HTC har utstyrt mobilen med så lite intern lagringsplass at Gingerbread, sammen med HTCs eget Sense-grensesnitt, ikke fikk plass.

HTC skiftet raskt mening og besluttet at Gingerbread skulle tilbys til Desire innen utgangen av juli, men da med noe redusert utvalg av forhåndsinstallerte applikasjoner. Det gikk nesten.

I går kunngjorde HTC at en Gingerbread-utgave til Desire er tilgjengelig. Men i motsetning til tidligere oppdateringer til mobilen, kan ikke denne installeres direkte fra mobilen (OTA - Over The Air). I stedet må den nye ROM-en lastes ned og installeres manuelt av brukerne. Den kan lastes ned fra denne siden.

HTC fraråder andre enn spesielt interesserte ekspertbrukere å gjøre dette. Oppgraderingen innebærer at mye brukerdata og innstillinger blir slettet.

HTC oppgir at Gingerbread-installasjonen mangler noe viktig funksjonalitet, men oppgir ingen detaljer om dette.

Brukere som har installert oppdateringen forteller stort sett at det har gått greit for seg. Blant det som ser ut til å mangle av applikasjoner, er Faceboot, Flashlight og Teeter.

En gjennomgang av hvordan installasjonen kan gjøres, finnes her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.