HTC interessert i å kjøpe Palm

Mens ser Palm etter kjøpere.

HTC interessert i å kjøpe Palm

Palm skal ha inngått samarbeid med Goldman Sachs Group og Qatalyst Partners for å finne en kjøper. Dette melder Reuters. Nyheten førte til at aksjekursen til Palm spratt i været på fredag.

Potensielle kjøpere ha allerede ha meldt sin interesse. Taiwans Economic Daily News melder ifølge Eweek at HTC skal være åpne for diskusjoner om å kjøpe Palm.

Palm lanserte i fjor mobiltelefonen Pre, som bygger på webOS, Palms eget, Linux-baserte mobiloperativsystem. Men til tross for gode omtaler, har mobilen kommet i skyggen av iPhone 3G S og Android-mobiler som kom på omtrent samme tid. Derfor har salget av Pre vært langt svakere enn det Palm hadde satset på. Dette har også fått betydning for selskapets resultater.

Andre selskaper som har blitt nevnt som potensielle kjøpere av Palm er Lenovo, LG, Dell, Microsoft, ZTE og Huawei. Analytikere Eweek har vært i kontakt med er stort sett enige om at kjøperen vil være et selskap i vekst som ønsker bedre tilgang til blant annet det amerikanske markedet.

Utover å få tilgang til varemerket, er det derimot usikkert hva selskaper som HTC og LG, som allerede er etablerte mobilleverandører, vil kunne bruke Palm-teknologiene til.

Les mer om: