– HTC vender tilbake til nettbrett

Skal jobbe tett sammen med Google.

– HTC vender tilbake til nettbrett
HTC har ikke laget nettbrett siden Flyer i 2011. Bilde: HTC

HTC har holdt seg unna nettbrett-markedet en god stund. Deres 7-tommer store HTC Flyer ble ingen suksess da det kom i 2011. Siden den tid har det vært stille fra produsenten innenfor dette segmentet.

Ifølge Wall Street Journal kan det imidlertid være i ferd med å endre seg. Google skal ha valgt HTC fremfor andre produsenter (som Samsung, som tross alt har lansert en lang rekke nettbrett de siste årene) til å designe og produsere et nytt Nexus-flaggskip.

Dette fremstår som noe uventet, da HTC ikke har gitt ut et nettbrett på flere år, men det ligger en strategi bak det, sier kildene til avisen. Google ønsker å jobbe med forskjellige partnere fra år til år, og ønsker ikke at én maskinvareprodusent skal få tilnærmet monopol. Google skal ha snakket med HTC om prosjektet siden i fjor.

Google skal også ha vært bekymret for at Samsung begynner å bli for mektige i Android-segmentet, og har fryktet at Samsung ville brukt sin posisjon til å forhandle seg frem til bedre vilkår.

HTC på sin side har lansert en rekke meget godt mottatte, Android-baserte smartmobiler de siste par årene, selv om selskapet har slitt økonomisk. Giganter som Samsung har utkonkurrert dem når det gjelder salgstall. Det kan være behjelpelig for selskapet å bli inkludert i Nexus-programmet, som skal demonstrere maskinvare utviklet med tett samarbeid med Google. HTC lagde den aller første Nexus-mobilen i 2010, men har ikke deltatt siden den tid.

    Les også: