JUSS OG SAMFUNN

HTC vil stoppe Apple

Går til patentsøksmål og vil stoppe salg av viktige Apple-produkter.

17. aug. 2011 - 08:58

Onsdag melder Reuters at HTC har tatt ut et søksmål mot Apple hos en domstol i Delaware og hos International Trade Commission i Washington DC. HTC vil hindre Apple å importere og selge både iPad, iPhone, iPods samt Mac-maskiner etter påståtte patentbrudd.

Den taiwansk-baserte mobilprodusenten mener Apple har benyttet seg av teknologi som HTC eier patentene til, blant annet innen Wi-Fi kapabilitet og andre funksjoner, melder Reuters.

- Vi har tatt disse stegene mot Apple for å beskytte våre åndsverk, våre industripartnere og viktigst: våre kunder som bruker HTC-telefoner, sier selskapets juridiske direktør Grace Lei i en kunngjøring fra selskapet.

Apple har tidligere saksøkt HTC og vunnet frem hos International Trade Commission (ITC), en føderal domstol som behandler blant annet opphavsrettslige spørsmål. En dommer hos ITC besluttet tidligere i sommer at HTC har benyttet seg av Apples patenterte teknologi, men saken er ikke rettskraftig. Det melder Bloomberg News.

Dersom kjennelsen blir stående kan HTC få et importforbud på sine produkter til det amerikanske markedet, noe som vil få dramatiske konsekvenser for salget.

ITC har myndighet til å stoppe import av produkter til USA som bryter med amerikanske patenter. Domstolen bruker mellom 15 og 18 måneder på å komme til en kjennelse.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.