FORBRUKERTEKNOLOGI

Husker du Napster?

«Står opp fra de døde» og lanserer i Norge.

Napster før og nå. Pioneren innen musikkdeling er tilbake.
Napster før og nå. Pioneren innen musikkdeling er tilbake.
4. juni 2013 - 09:29

Napster sørget i 1999 for å gjøre fildeling av musikk over internett til en enkel øvelse for de store masser. Med sin peer-to-peer-teknologi ble dette den første store fildelingstjenesten. Og en skikkelig torn i øyet på platebransjen, som sørget for å stenge virksomheten for brudd på opphavsrett to år senere.

Står opp fra de døde

Vrakpanten har siden vært solgt et par ganger. Napster endte til slutt opp som en lovlig musikkstrømmetjeneste.

Det amerikanske selskapet Rhapsody børster i dag støvet av den gamle merkevaren og åpner sin tjeneste i fjorten europeiske land, inkludert Norge.

Mange om beinet

Musikkstrømmetjenester finnes det nokså mange av allerede, men nå skal det tydeligvis bli flere som vil kjempe om kundene.

– Napster står opp fra de døde og relanseres i dag som streamingtjeneste i Norge. Dette blir en ny konkurrent til Spotify og Wimp, heter det i en pressemelding.

Prisen for adgang til 20 millioner musikkspor, inkludert norske og internasjonale artister blir 99 kroner måneden. Låtene kan spilles av både offline og online. Det oppgis å være støtte for iOS, Android, smarte tv-er, musikkanlegg med mer.

De prøver å skille seg ut i et allerede trangt marked ved å tilby blant annet live-konserter, lydbøker og «eksklusive intervjuer» med artister.

Prøv selv

Inntoget i Norge skjer rett før Apple antas å avduke en «iRadio»-strømmetjeneste på sin årlige utviklerkonferanse WWDC neste uke. Det er ikke fritt for at det blir spennende å se hvem som trekker det lengste strået.

I et forsøk på å overbevise kundene om sin fortreffelighet tilbyr Napster nå 30 dagers gratis prøvetid, sjekk ut www.napster.com.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.