Hva er prosjekt Dragonfly?

Opera har et hemmelig prosjekt på gang. Det skal være selskapets viktigste på mange år.

Hva er prosjekt Dragonfly?

Opera har et hemmelig prosjekt på gang. Det skal være selskapets viktigste på mange år.

Opera Dragonfly er navnet på et hemmelig prosjekt hos Opera Software.

Navnet ble første gang kjent utenfor Opera Software etter at prosjektnavnet dukket opp i et bilde i en lengre artikkel om Operas Chief Web Opener, David Storey. Hans jobb er å sørge for at alle verdens nettsteder følger åpne standarder.

Bildet sier ikke så mye, men det fremgår at det er et hemmelig prosjekt som vil bli lansert i løpet av 2008.

Når digi.no spør Operas informasjonssjef, er han hemmelighetsfull.

- Hvis jeg sier Dragonfly, hva sier du da?

- Det er vel et insekt. En øyenstikker eller noe sånt, svarer Tor Odland, informasjonssjef i Opera Software.

- Hva hvis jeg sier Opera Dragonfly?

- Vi har ikke sagt noe særlig om det til noen, svarer Odland.

I praksis må svaret hans tolkes som «ingen kommentar», selv om han bekreftet at et slikt prosjekt finnes. Men Opera Software er børsnotert, og produktlanseringer er børssensitiv informasjon.

Dette bildet fikk spekulasjonene til å løpe

David Storey selv er litt mer åpen om dette. I et blogginnlegg skriver han at han mener dette er det viktigste prosjektet hos Opera Software for tiden, og sannsynligvis det viktigste siden han startet hos selskapet, det vil si i oktober 2005.

So what exactly is Opera Dragonfly? I wont say quite yet, but I do think that, in my opinion, it is the most important project we have on going at the moment, and probably since I've been at the company.

Storey skriver videre at Dragonfly ikke vil påvirke alle direkte, men forhåpentligvis bli uvurderlig for dem som påvirkes av det.

I et nyere innlegg skriver Storey at Dragonfly er i ferd med på bli klar for utklekking. Han lover at mer informasjon vil bli gitt i forbindelse med SxSW-konferansen som arrangeres i Austin, Texas, i begynnelsen av mars.

Opera har også laget et eget nettsted for Dragonfly, men der er det foreløpig lite informasjon.

Ifølge Storey vil Opera Dragonfly først gis ut som en lukket betaversjon til utvalgte testere. Senere vil det komme offentlige betaversjoner.

Ut fra denne begrensede informasjonen har mange allerede begynt å spekulere på hva Dragonfly kan være. Siden det trolig vil være et produkt som ikke er for alle, antas det av enkelte at det kan være et utviklingsverktøy eller testverktøy, for eksempel noe lignende Firebug til Firefox.

    Les også:

Vet du hva Opera Dragonfly er? Fortell om det i debatten.

Til toppen