KARRIERE

– Hvem er egentlig sjefen?

Investorer jubler ikke over Bill Gates' retur til gulvet.

Hvem er sjefen her? Microsofts nye toppsjef, Satya Nadella, får Bill Gates som teknologirådgiver. Det bekymrer investorer.
Hvem er sjefen her? Microsofts nye toppsjef, Satya Nadella, får Bill Gates som teknologirådgiver. Det bekymrer investorer. Bilde: (c) Microsoft/Handout/Corbis/All Over Press
7. feb. 2014 - 13:05

Denne uken ble det kjent at Sataya Nadella overtar ledelsen i Microsoft etter Steve Ballmer. Samtidig ble det kjent at grunnlegger Bill Gates trekker seg som styreleder for å bli deltidsarbeidende teknologirådgiver for den nye sjefen. Tre dager i uken skal Gates bruke på å få selskapet opp og så som en ny innovativ kraft i IT-universet.

Dette bekymrer imidlertid investorene, de som eier aksjer i Microsoft. Financial Times har snakket med en rekke av de store aksjonærene som kan styre sin begeistring. Frykten er at det vil oppstå usikkerhet om hvem som egentlig er sjefen i selskapet: Er det Nadella eller er det Gates.

En storinvestor forteller til avisen at det lukter av at dette er et «enmanns-selskap», noe som er skremmende for et selskap av denne størrelsen.

– Jeg håper virkelig at styret har definert alt dette veldig tydelig og at de vil overvåke dette veldig nøye. Om ikke kan det bli veldig mye rot, sier en kilde til Financial Times.

Truslene mot Microsofts hegemoni er mange og den gamle ledelsen lyktes ikke med å få selskapet posisjonert i hverken nettbrett- eller smarttelefonmarkedet. At selskapet da ikke har brakt inn nytt blod, men i høyeste grad Microsoft-veteraner i ledelsen, gjør at flere er bekymret.

Men Nadella får også støtte. En investor uttaler til Financial Times at en innsider lettere kan reposisjonere selskapet uten å «kutte beina ved knærne», altså: Uten å ta dramatiske valg.

– Det faktum at han (Nadella) har hatt suksess på områder hvor man ikke trodde Microsoft kunne komme med suksessfulle produkter, er viktigst av alt, sier investoren. Nadella var tidligere ansvarlig for Microsofts nettsky-virksomhet.

Aksjekursen har også vært avventende etter at nyheten ble kjent. Siden tirsdag har kursen knapt beveget seg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.