AVTALER & KONTRAKTER

Hvitevaregigant skroter Notes

68.000 ansatte ut i nettskyen.

Whirlpool som har 68.000 ansatte renser maskinene sine for Notes og går over til Google Apps.
Whirlpool som har 68.000 ansatte renser maskinene sine for Notes og går over til Google Apps. Bilde: digi.no
9. okt. 2013 - 13:38

Whirlpool kvitter seg med IBMs epost- og gruppevare Notes (tidligere Lotus Notes) og standardiserer i stedet på kontorpakken Google Apps.

Det er en storfisk Google har fått i garnet. Hvitevaregiganten har 68.000 ansatte og 66 ulike produksjonsanlegg og forskningssentre verden over.

Skytjenesten de velger skal utnyttes til det fulle. Ingeniører og designere skal blant annet ta i bruk videokonferanse (Hangouts) for fjernsamarbeid. Det forteller IT-sjefen i Whirpool Michael Heim til Wall Street Journal. De skal også redigere dokumenter i sanntid for å utforme selskapets fremtidige apparater.

For IBM glipper nok en stor kunde. Dette er en av etter hvert ganske mange eksempler på internasjonale giganter som vraker Notes.

Bedrifts-utgaven av Google Apps koster typisk 50 dollar per bruker per år, og innebærer at epost, kalenderfunksjoner og dokumentene blir lagret i Googles serverpark. Det er ikke kjent om Whirpool har fått rabatt som følge av sin enorme størrelse.

Google oppgir å ha om lag 5 millioner bedriftskunder på sin kontorpakke, som for øvrig også finnes i en gratisversjon for utdanningssektoren.

Whirlpool er imidlertid ikke største kunde, tidligere har blant annet den spanske storbanken BBVA gått over til Google Apps for sine over 110.000 ansatte. Det har også legemiddelgiganten Roche Group gjort. De har 90.000 ansatte.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.