digi.no-quiz #1

Vinneren av helgens digi.no-quiz er kåret

Nordic Innovation House har åpnet nok et innovasjonshus. De tre første er i Silicon Valley, New York og Singapore. Det nye og fjerde senteret befinner seg i byen på bildet.
Nordic Innovation House har åpnet nok et innovasjonshus. De tre første er i Silicon Valley, New York og Singapore. Det nye og fjerde senteret befinner seg i byen på bildet. (Foto: Wikipedia)

Oppdatert: Vinneren av helge-quizen er nå kåret. Vi gratulerer Olav Georg Karlsen med et gratis ett års abonnement på Digi Ekstra

Hvor mye kan du om teknologi, og hva har du fått med deg av det som har skjedd i IT-bransjen i det siste?

Björn Ivroth gikk av som konsernsjef i Evry med umiddelbar virkning i november. Hvorfor? Foto: John Petter Reinertsen

Hver uke fremover kommer vi i digi.no-redaksjonen til å utfordre deg gjennom en quiz med ti spørsmål. En heldig vinner får et gratis årsabonnement på Digi Ekstra, til en verdi av 1690,- kroner.

Abonnementet gir tilgang til å lese alle Ekstra-saker på digi.no og tu.no. Hvis du har abonnement fra før, er dette en fin julegave å gi bort til noen du synes fortjener det!

Konkurransen går gjennom hele helgen, og avsluttes mandag 3.12. klokken 12:00. Da publiserer vi også de rette svarene på konkurransen.

Navn og kontaktinformasjon brukes kun til å kontakte vinneren, og blir slettet etter at konkurransen er avsluttet. Se ellers digi.no/personvern

Hint: Mange av svarene finner du ved å lese digi.no. 

Er du klar? Her er ukens spørsmål. Lykke til!

Konkurransen ble avsluttet ma. 03. des. 12:00.

  1. I en nylig rapport fra OpenSignal kom det frem at Norge har verdens nest raskeste mobilnett. Hvilket land har det raskeste?
  1. Deler av Schibsteds IT-tjenester er outsourcet til Irland via et konsulentselskap. Nå tar Schibsted IT-tjenestene tilbake til Norge og eget konsern. Hvilket konsulentselskap leverer tjenestene (enn så lenge)?
  1. Hvor lenge har journalist Harald Brombach jobbet i digi.no?
  1. Björn Ivroth gikk av som konsernsjef i Evry med umiddelbar virkning i november. Hva var årsaken?
  1. Hva het Googles JavaScript-konkurrent som aldri slo an?
  1. Amazon har utviklet sin egen Arm-prosessor for bruk i sine datasentere. Hva er navnet på prosessoren?
  1. Etter 20 år med publiseringsløsningen eZ har Farstad-brødrene startet et nytt programvareselskap. Hvilken nisje satser de på?
  1. Forbrukerrådet har klaget inn et gigantselskap for brudd på GDPR ved kontinuerlig sporing. Hvilket?
  1. Techlash har blitt stadig vanligere. Hva sier Torgeir Waterhouse i IKT-Norge om den trenden?
  1. Nordic Innovation House har åpnet nok et innovasjonshus. De tre første er i Silicon Valley, New York og Singapore. Hvor ligger det nye og fjerde senteret?
Til toppen